Kukkolhatunk 6 kontinens otthonaiban!
tippek-trükkök
2017.09.08. 06:00 I dibig

Kukkolhatunk 6 kontinens otthonaiban!

A Google térképszekciója egy érdekes újdonsággal lepte meg a felhasználói millióit, ha nem milliárdjait. Hagyományosan épített családi házakban kukkolhatunk Grönlandtól Japánig. Görögországon, Kenyán, Indián, Mongólián és Pakisztánon át.

santorini.JPG
Egy kis görög felvezetés Santoriniből - Fotó: Google - This is home

A Google Earth-projekt bővült ezzel az új felülettel, ami a This is home nevet kapta (és természetesen A Google Maps-ből is könnyeden elérhető.)

serpa.JPG
A nepáli serpák az otthonukban úgy tűnik buknak a babarózsaszínre, egy kis világoskék mennyezetfestéssel felturbózva Fotó: Google - This is home

A 360 fokos panorámafotókkal még csak néhány otthont pásztázhatunk körbe, alföldi tanyát egyelőre még ne keressünk, de akár annak is eljöhet az ideje. És persze a térképen is könnyen tovább navigálhatunk, de a néhány mondatos leírások a házakról is klasszak.

iglo.JPG

Fotó: Google - This is home

Grönladnon például egy hagyományos eszkimó hókunyhó (amit gyanítom, hogy inkább csak skanzenszerűen mutogatnak az életvitelszerű ottlakás helyett) mellett egy teljesen szabványos, jól felszerelt faházban is körülnézhetünk.

Az afrikai, és az indiai szubkontinens otthonai, jordán beduin sátor,  vagy  ezek az indonéziai falusi, sajátosan organikus, cölöpökön álló parasztházak is legalább ennyire izgalmasak.

fireshot_pro_screen_capture_137_google_utcakep_fedezze_fel_a_termeszet_csodait_es_a_vilag_nevezetessegeit_www_google_com_streetview_this-is-home_outside-a-tongkonan.jpg

Fotó: Google - This is home

Virtuális kalandra fel a This is home-mal! Bízom benne, hogy mielőbb bővül a kínálat. Olvasóink milyen magyar otthonokat látnának szívesen? 

Címkék: google nagyvilág tradicionális othonok