Ilyenek a legolcsóbb kétszobás lakások Pesten
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.08. 06:00 I TothGeza78

Ilyenek a legolcsóbb kétszobás lakások Pesten

Amennyiben valaki normális házban, élhető környéken, túl nagy kompromisszummal nem terhelt és nem is banki-árveréses vagy önkormányzati bérleményt szeretne, két normál méretű szobával, annak bizony mélyebben a zsebébe kell nyúlnia Budapesten. Mutatjuk, hogy mennyire mélyen.

Egyszobás, fénytelen, vizesedő, rossz környéken lévő pesti lakások még ma is akadnak tízmillió forint körül. De a mai igényeknek megfelelő, vagy legalább e szerint felújítható, nem földszintes lakást azért ma már lehetetlen tízmillióért, sőt, akár 12 millióért is kapni Budapesten.
Készpénzes, árveréses fél-egy év alatt költözhető kalandok persze felbukkannak ilyen áron, vagy valamivel ez alatt is néha, de itt a hiteleseknek nincs sok esélyük és általában idejük sincs kivárni, míg megürül egy végrehajtás utolsó fázisába került lakás.
Az Otthontérkép oldalait böngészve azonban 13 milliós irányár környékén már lehet találni átlag eladótól is normális otthonokat, igaz inkább felújítandókat. De legalább nem földszintes fél-házas udvarban lévőt és nem hírhedten rossz környéken található „facility-t”, melybe sötétedés után nagy kaland hazaérni.

Itt van például a nem éppen város-közeli, de legalább jó közlekedéshez (expressz-buszok) közel fekvő, a romos házakkal szemben egy tartós panelben lévő, nem is kicsi, 51 négyzetméteres két egész szobás lakás. A XVII. kerület nem ugyanaz, mint Buda, de nem is rossz hely, pesti viszonylatban a középmezőnyben (ha nem is annak a felső részében) van presztízs szempontjából.

Íme az igazi retró: linóleum, padlószőnyeg, de legalább normális a ház és közel van a Pesti úti buszmegálló és minden szükséges intézmény.

lelakott_xvii_kerulet.png

Ha valaki nagyobb presztízsű kerületben keres, közel sem biztos, hogy jó ajánlatot talál hasonló áron. Elvben az alábbi lakás tágas (56 négyzetméter) és Zuglóban van. Ám azért ennek a jó kis kerületnek is vannak problémás részei és a magasföldszint sem egyenlő az első emelettel. Ez az alábbi ingatlan sajnos ilyen, eléggé kompromisszumos. A leírás sem nagyon szépíti a dolgot: a lakás alaposan lelakott, a ház romos, és a Szugló utca híre sem a legjobb. Viszont legalább nincs a drága távfűtés és a város is közelebb van mint az előbbi, XVII. kerületi panel esetén.

szuglo_utcai_lakas.png

Persze, aki Csepellel is megelégszik, az 13,5 milliós irányáron már igen szép állapotú, mondhatni minőségi panelt kap, részben felújítva, kis kilátással, közel a HÉV-hez, azaz fixen 15-20 percre a Boráros tértől. Egész más környék, de szép és élhető lakás, sőt itt a két szoba mellett még étkezőként funkcionáló hall is van.

csepel_panel_lakas.png

Szintén Dél-Pesten, de Csepelnél egy árnyalatnyival jobb presztízsű Pesterzsébeten olcsóbb fűtésű, konvektoros lakást találunk. Ez már 13,85 millió és plusz egymilliót nyugodtan számolhatunk a kicsinosítására. Sajnos a szobák egymásból nyílnak és erkély sincs, viszont a WC külön helyiségben van és kamrát is kialakítottak.

pesterzsebet_50_nm.png

Egész más környéket, egész más kategóriát képvisel az utolsó kétszobás választásunk, az Angyalföld kellemes, igaz külsőbb részén, a Mosoly utcában lévő lakás. Ez csak 39 négyzetméter, másfél szobás, viszont az előbbi lakásoknál jóval nagyobb presztízsű környéken van, igaz a fürdő nem a legjobb elosztás és költeni is kell még rá.

angyalfold_felujitando.png

Címkék: lakás zöldövezet kiadó lakás eladó lakás eladó ingatlanok Budapest otthontérkép budapesti lakásárak kiadó ingatlanok felújítandó lakások budapesti lakások eladó/kiadó olcsó lakások Budapest XVII kerület zuglói tégla lakások budapesti eladó lakások Budapest Angyalföld Budapest Pesterzsébet Budapest Csepel kétszobás lakások budapesti kiadó lakások