Már megint a belváros járt jól: Mölkky pályát kap ingyen
Négyzetméter
2017.05.21. 06:00 I galerika

Már megint a belváros járt jól: Mölkky pályát kap ingyen

Az V. kerület jelenleg Budapest egyik legnépszerűbb és legdrágább kerülete is. Mivel a város szívében van, minden könnyen elérhető, viszont a központi elhelyezkedés és az ezzel járó nagy forgalom miatt nehéz csendes utcákat találni.

fejlesztesek-5ker5.jpg

Kép forrása: i.ytimg.com

A kerületben ennek ellenére sok a park és a sétáló utca, a sokak által csak Arany János utcaként ismert Podmaniczky tér azonban a kerület többi részéhez képest méltatlanul lepusztult állapotban van. A helyzetet csak tovább rontja, hogy a 72-es és a 73-as trolinak itt van a fordulója, így a tér lakóit sajnos nem kíméli a troli közlekedés zaja.

fejlesztesek-5ker4.jpg

Az V. kerületi Önkormányzat ezért az Arany János utcai metrómegállónak is helyet adó tér rekonstrukciójával indult a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton. Sorozatunk korábbi részeiben megnéztük milyen közterületek újulnak meg az I., II., III. és IV. kerületekben, most lássuk, hogyan változik a Podmaniczky tér, és milyen lakásokat kínálnak a közelben.

Eltűnnek a trolik, és több zöldet kap a tér

A tervezett projekt egyik legfontosabb eleme, hogy a trolifordulót megszüntetnék, és áthelyeznék a Bajcsy-Zsilinszky útra, így a tér sokkal csendesebb lenne. De a kiemelt növénykazettákat, amiket sokan csak szemétgyűjtőnek használnak is fásított köztér váltaná fel, a tér körüli utcákat pedig gyalogos szintre emelnék. A már rég nem működő szökőkutat egy záportározó vizes elem váltaná fel, a tér pedig gyalogos- és biciklibarát térré alakulna át, amelyen egy szabadtéri sakk és Mölkky pálya is helyet kapna. A tér rendezvénytér funkciót is kapna, a Vadász utcai üresen álló üzlethelyiségbe tervezett közösségi biciklitárolót azonban nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés.

A projekt megvalósulása után tehát a térre néző lakások minden bizonnyal csendesebbek lesznek, a környék lakói pedig már nemcsak azért fognak a térre járni, hogy felszálljanak a 3-as metróra. De nézzük, milyen lakásokat találunk a környező utcákban!

Ezt a belsőépítész tervei alapján felújított lakást például a Bank utcában kínálják eladásra egy műemlék épületben. Az 59 nm-es, két szobás lakás ablakaiból részben kilátás nyílik a Magyar Nemzeti Bank homlokzatára, a vételár pedig a lakásban található összes antik és designer bútort is tartalmazza.

fejlesztesek-5ker1.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

A Vadász utcában található ez a luxus penthouse lakás, melyhez egy 45 négyzetméteres terasz is tartozik. A belső kétszintes tetőtéri lakás komplett műszaki és esztétikai felújításon esett át, hatalmas tetőablakainak köszönhetően pedig rendkívül világos.

fejlesztesek-5ker2.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Szintén a Bank utcában, egy négyszintes ház legfelső szintjén helyezkedik el ez a felújított lakás, mely 52 nm-en, két szobával várja új tulajdonosát. Ízléses berendezése pedig akár külön alku tárgyát is képezheti.

fejlesztesek-5ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Ingatlanba fektetnél? Ezeket ajánljuk (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás Lipótváros V. kerület Bajcsy-Zsilinszky út Podmaniczky tér mölkky troliforduló