Ömlik a pénz Észak-Pestre!
Négyzetméter
2017.05.12. 06:00 I galerika

Ömlik a pénz Észak-Pestre!

Az Újpest és Káposztásmegyer határán elhelyezkedő Szilas parkot az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a IV. kerületi Önkormányzat, így a hagyományos parkosításon kívül olyan kuriózumokkal is bővült a park, mint például a vizes játszótér vagy a szánkó- és sípálya.

Az Önkormányzat szeretné tovább fejleszteni a területet, ezért többek között ezzel a projekttel is indult a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton, melynek során 32 közterület újul meg a fővárosban. Sorozatunk legutóbbi részében megnéztük, milyen változások várhatóak a III. kerületben, most pedig lássuk, mit kap a Szilas park, és milyen fejlesztés várható még a IV. kerületben!

BMX és görpálya a Szilas Parkban

A Szilas Park fejlesztési projektjében a két legnagyobb volumenű munka kétségtelenül az off-road BMX pálya, mely közösségi részvétellel döngölt földből épül, és a görpálya, mely előregyártott polimerbeton rámpákkal, negyedcsövekkel és csúszózsámollyal lesz felszerelve. Mindezeken felül pedig lesz még gumiburkolatos tornapálya, fogadóépület kerékpár- és görkorcsolya szervíz ponttal és gyalogos híd az Ugró Gyula utca felől. Valamint megvalósul a zöldterület rehabilitációja és fejlesztése, az Óceánárok utca mentén parkolóhelyeket és járdát, a Szilas-patak mentén sétányt alakítanak ki, a központi téren pedig egyedi mintázattal ellátott beton ülőpadokat és ivókutat helyeznek el, illetve a terület körbekerítése is megtörténik.

fejlesztesek-4ker1.jpg

Az Önkormányzat reményei szerint a park, mind a Káposztásmegyeri lakótelep, a Szilaspatak lakótelep és az Izzó lakótelep lakói számára találkozási pont lehet majd. Nézzük, milyen lakásokat találunk a környéken!

Itt van mindjárt ez a panellakás a Káposztásmegyeri lakótelepen, melyet egy 2+2-es lakásból alakítottak át amerikai konyha + 2 hálószobás lakássá, és ahol a picike fürdőszobában egy sarokkád és egy külön zuhanyzó is helyet kapott. De ez még nem minden, a lakás nyílászáróit egy éve cserélték ki, frissen festették, és néhány helyisége most kapott új burkolatot, mindezeken felül pedig a környék áraihoz mérve átlagos áron kínálják eladásra.

fejlesztesek-4ker2.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De nemcsak panellakásokat találunk a lakótelepeken. Ez a téglaépítésű lakás például egy csúsztatott zsalus házban található a Szilaspatak lakótelepet délről szegélyező Erdősor úton. A négyemeletes ház harmadik emeletén lévő lakást átlagáron kínálják, két és félszobával rendelkezik, és erkély és tároló is tartozik hozzá.

fejlesztesek-4ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Az átlagárnál ugyan kicsit drágábban kínálják eladásra ezt a Pálya utcai lakást, de cserébe kárpótoljon minket az a tény, hogy nem egy panellakást, hanem egy patakparti sátortetős társasház egyik lakását kapjuk a pénzünkért. A lakás 1+2 félszobával, egy étkezővel és egy erkéllyel várja új lakóit.

fejlesztesek-4ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Újra lehet majd sétálni a Szigeti József sétányon

Az Újpesti lakótelep Szigeti József utcáját eredetileg elsősorban a gyalogosforgalom számára tervezték, mára azonban parkoló autókkal van tele az utca. Az Önkormányzat célja, hogy a közvetlenül az iskola előtti utcaszakaszról kizárják a gépkocsiforgalmat, és itt egy növények kiültetésével, zöld felület növelésével tarkított sétányt hozzanak létre. Ezen kívül az L-alakú paneltömb belső udvari része is megújulna majd.

fejlesztesek-4ker5.jpg

Ebben az utcában található ez a szintén amerikai konyhássá alakított panellakás is, mely 3 hálószobával és egyedi kialakítással rendelkezik. Burkolatai még újszerűek, jó állapotban vannak, felújított fürdőszobájában sarokkád található, ráadásul egy erkély és egy loggia is tartozik hozzá.

fejlesztesek-4ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

 

Címkék: panel fejlesztések lakótelep sípálya lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás szánkópálya Újpest Káposztásmegyeri lakótelep IV. kerület Szilas park Szilaspatak lakótelep Újpesti lakótelep Szigeti József sétány BMX pálya görpálya vizes játszótér