Agglomerációban is hasít a CSOK!
2016.05.24. 17:18 I csorbazs

Agglomerációban is hasít a CSOK!

A kormányzati politikának és a stabilizálódó piaci feltételeknek köszönhetően egyre többen döntenek a lakásvásárlás vagy éppen a telekvásárlás és építkezés mellett.

A vásárlók úgy tűnik, igyekeznek kihasználni a jelenleg elérhető állami támogatási lehetőségeket és kedvezményeket, így sokan az építkezés mellett teszik le voksukat, melyhez az otthonteremtési támogatást is igénybe veszik. Ez a tendencia erősen megfigyelhető az agglomerációban is.

A családok otthonteremtési kedvezményét érintő februári jogszabályváltozásoknak és az új építésű ingatlanokra vonatkozó áfa csökkentésének, a hozzá tartozó adó-visszatérítési támogatás lehetőségének, illetve a budapesti ingatlanárak nagymértékű emelkedésének köszönhetően 2016 első negyedévében jelentősen megnőtt az érdeklődés az agglomerációban található ingatlanok és az építési telkek iránt.

Az agglomerációba költözők jellemzően a főváros közelsége miatt voksolnak ezekre a településekre. Éppen ezért prioritást élvezhetnek azok a területek, ahol az úthálózat és a tömegközlekedés megfelelően kiépített. A fejlesztéseknek köszönhetően több helység is becsatornázódhat újra a népszerű célpontok közé, így járhat például Üröm és Piliscsaba is.

Teljes térképért kattints a fotóra!

agglomeracio_telek.jpg

 

A City Cartel adatai alapján a budai agglomerációban található építési telkek ára jelenleg 8 000-15 000 Ft/négyzetméter között mozog. A népszerűbb települések esetén az árak az átlagosnál magasabbak, így például míg Budakeszin 15 000-20 000 Ft/négyzetméter áron, Pilisvörösváron már 8 000-12 000 Ft/négyzetméter áron is találhatnak építési telket az érdeklődők.

Az említett ingatlaniroda szerint az agglomerációban ingatlant keresők túlnyomó többsége a családok otthonteremtési kedvezményének igénybevételével szándékozik vásárolni. Tekintettel arra, hogy a kedvezményt telekvásárlásra nem lehet fordítani, a CSOK-igénylők meglehetősen árérzékenyek, így 10 millió Ft alatti - leginkább 3-5 millió forint közötti – összegért megvásárolható, 600-800 négyzetméter területű építési telkek keresettebbek körükben. „Az agglomerációs ingatlanpiacon rövidtávon az építési telkek drágulására, egyes területeken - a megnövekedett keresletnek köszönhetően - a hiányára is fel kell készülni" – mondta el kérdésünkre Vajnági Pál, a City Cartel Csoport ügyvezető igazgatója.

 A következőkben az agglomerációban található telkeket mutatunk be nektek!

 

Újonnan kialakított telek Pécelen

Budapest mellett, Pécelen található ez a nemrégiben kialakított terület, ahol 6 darab, nagyjából 1000 négyzetméteres telek vár gazdára. Áruk ugyan csupán 3 millió forint a közművesítés azonban a leendő tulajdonos feladata lesz majd.

További képekért kattints a fotóra!

telek_pecel.jpg

 

Zöldövezeti telek Nagytarcsán

Felsőrét lakóparkban kínálják eladásra ezt a több mint 1200 négyzetméter alapterületű telket, melynek határán víz és elektromos csatlakozás biztosított, a gáz és csatorna pedig az utcában található.

További képekért kattints a fotóra!

nagytarcsa_elado_telek.jpg

 

Panorámás telek Pomázon

Pomázon eladó ez a belterületi építési telek, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. A terület beépíthetősége 20%-os, az előtte futó út pedig aprókavicsos.

További képekért kattints a fotóra!

pomaz_elado_telek.jpg

 

Megnyerő kilátás Törökbálinton

757 négyzetméter alapterületű ez a törökbálinti telek, mely Józsefhegy legszebb részén található. A panorámás területet 6,5 millió forintért kínálják.

További képekért kattints a fotóra!

torokbalint_elado_telek.jpg

 

Ismerd meg az ingatlan környékét is (x)