Az udvar dísze: a szökőkút
2015.08.15. 09:45 I csorbazs

Az udvar dísze: a szökőkút

Manapság ritkán találkozni olyan magasabb árkategóriájú családi házzal, melyben a víz ne jelenne meg valamilyen formában "díszítőelemként". Bejegyzésünkben a szökőkutak témáját járjuk körül, majd pedig Otthontérképen talált példákat mutatunk be.

Miért éppen szökőkút? A válaszon nem kell túl sokat gondolkodni, a szökőkútépítést ugyanis feltehetően esztétikai érvek motiválják. Egy tisztességes kúria vagy egy villácska elengedhetetlen eleme ez, mely a megfelelő ízléssel párosulva valóban hálás kerti dísz lehet.

Indás, halacskás, ívelő formás, négyszögletes, szoborral díszített – és az elérhető variációk sora természetesen itt nem ér véget. A formai kialakításnak, a designnak ugyanis csupán a fantázia és a pénztárca szab határt. Utóbbi egyébként nem is annyira számottevő, hiszen ma már megfizethető áron is gazdagodhatunk egy ilyen "létesítménnyel", ha szeretnénk.

A bejegyzés további részében olyan eladó ingatlanokba pillanthattok be, melyek udvarán egyedi szökőkutak állnak.

 

Egy panorámás kúria

Természetesen egy valamire való kúriából nem hiányozhat a klasszikus hangulatot idéző, magasba törő szökőkút. Ez a különleges ingatlan egy 5 hektáros területen kapott helyet, a szökőkút pedig egy zárt és gondosan karbantartott díszkertben áll.

További képekért kattints a fotóra!

elado_kuria_oreglak.jpg

 

Minden luxus egy helyen

Kecskeméten kínálják eladásra ezt a temérdek extrával felszerelt, 215 m² alapterületű családi házat. Az eladó otthonban márvány burkolatot láthatunk mindenütt, a kellemes hőmérsékletről inverteres klíma, a pihenésről pedig wellnessrészleg, szauna és konditerem gondoskodik. A házhoz egy parkosított kert is tartozik, melynek éke ez a szökőkút.

További képekért kattints a fotóra! 

csaladi_haz_elado_kecskemet.jpg

 

Kellemes kert, klasszikus belső

Tahitótfalun várja új tulajdonosát ez az ötszobás családi ház, mely klasszikus jegyeivel biztosan sokak tetszését elnyeri. A 2000-ben épült kétszintes ingatlanhoz hatalmas kert tartozik medencével, szaletlival, kerti sütővel és egy felújítandó kerti lakkal.

További képekért kattints a fotóra!

elado_lakas_tahitotfalu.jpg

 

Csoda a gyümölcsösben

Balatontól néhány perc sétára található ez a birtok, melyen két épület áll: egy családi ház és egy régi nyaraló, ami jelenleg borospinceként funkcionál. Az építményeket termő gyümölcsös öleli körül, így a leendő tulajdonosnak biztosan nem lesz gondja az alma, birsalma, cseresznye, meggy, sárgabarack, őszibarack, körte, szőlő, szilva, szeder, ringló, dió és füge beszerzésével. A képen látható szökőkút a kert egyik különlegessége.

További képekért kattints a fotóra!

balatonkenese_elado_ingatlan.jpg

 

Címkék: villa családi ház kerti tó eladó ingatlan kúria díszkert vidéki romantika 1 ingatlan válogatás családi birtok