Déli drágaságok
2015.04.21. 19:12 I csorbazs

Déli drágaságok

Folytatjuk sorozatunkat, melyben régiós bontásban mutatjuk be Magyarország legdrágább eladó otthonait. Előzőekben megtudhattátok mi a helyzet Nyugat- és Közép-Dunántúlon, ma pedig az ország déli részét vizsgáljuk meg tüzetesebben, egészen pontosan Dél-Alföld és Dél-Dunántúl régiókat. 

Dél-Alföld és Dél-Dunántúl régiók összesen csaknem 35%-át teszik ki az ország területének, előbbi 18.339 négyzetkilométer, utóbbi 14.169 négyzetkilométer alapterületű. Mindkét régió 3-3 megyét ölel fel, Dél-Alföldhöz Bács-Kiskun, Békés és Csongrád, Dél-Dunántúlhoz pedig Baranya, Somogy és Tolna megye tartozik.

A két régióban az eladott lakások átlagos értékesítési ára jóval az országos átlag alatt marad, mely 180.085 Ft/nm. Dél-Alföld régióban átlagosan 103 ezer Ft/nm-ért, Dél-Dunántúlon pedig 116 ezer Ft/nm-ért juthatunk saját otthonhoz.

 

atlagos_ertekesitesi_ar_magyarorszag.jpg

 

Az értékesítési árak 2013-hoz képest néhol jelentősen változtak. Egy év leforgása alatt Somogy, Tolna és Baranya megyében, vagyis az egész Dél-Dunántúl régióban több mint 6%-kal csökkentek az árak. Ennél jobb helyzetben van Dél-Alföld régió, hiszen, ugyan Békés megyében 4,6%-os visszaesés volt az értékesítési árban, Csongrádban 0,8%-os, Bács-Kiskunban pedig 4,5%-os növekedés figyelhető meg.

A népességszámot tekintve meglehetősen egyhangú adatokkal találkozhatunk. A két régió hat megyéjében ugyanis mindenütt népességszám csökkenést mutattak ki 2001. és 2011. között. Ez a negatív tendencia Békésben mutatkozott meg leginkább, ahol 9,5%-kos volt a csökkenés.

A következőkben a két régió legdrágább ingatlanjait mutatjuk be nektek!  

Intelligens ház Csongrád megyében

Szeged mellett, Domaszéken eladó ez a kétszintes, 2012-ben épült intelligens luxus ház. A minimál stílusban kialakított ingatlan fűtését geotermikus energiával oldották meg, a meleg víz ellátásról pedig nyáron napkollektorok gondoskodnak. A ház teljesen automatizált, vagyis a hűtés, a fűtés, a szellőzés, a szórakoztatóelektronika, a riasztó, az IP kamerarendszer, a világítás és a redőnyök internet segítségével akár okostelefonról is vezérelhetőek.

További képekért kattints a fotóra!

domaszek_elado_ingatlan.jpg

 

Rezidencia festői környezetben

Kecskemét közelében található ez a családi rezidencia, melyet meseszép fenyőerdő ölel körül. Az 5 ha-os területen egy hatalmas családi ház, bekerített teniszpálya, személyzeti ház, kerti filagória, szaunaház, medence és egy háromállásos garázs kapott helyet. A világ zajától elzárt ingatlanhoz elektromos kapun keresztül juthatunk be, a lakóépülethez pedig automata világítással ellátott, térkövezett út vezet.

További képekért kattints a fotóra!

kecskemet_elado_rezidencia.jpg 

Panorámás családi ház három generációnak

A Fehér-Körös közelében áll ez a 331 nm-es, kétszintes családi otthon, mely kiváló választás lehet akár háromgenerációs családok számára is. A parkosított telken elterülő ingatlanban minden a lakók kényelmét szolgálja, így például a nyári melegben klíma ad enyhülést, a panorámás emeleti terasz pedig kiváló terep lehet a regenerálódásra.

További képekért kattints a fotóra!

gyula_elado_ingatlan.jpg 

Mediterrán hangulat Pécsen

Eladó Pécsen, ez a csendes környezetben elhelyezkedő, hatszobás ingatlan, mely a mediterrán stílus jegyeit viseli magán. A ház a praktikusság és a kényelem szempontjait szem előtt tartva épült, így például a konyha U alakban helyezkedik el, berendezése pedig rengeteg tárolási lehetőséget rejt magában. Az épület körül gondozott kert terül el, ahova akár a nappalin keresztül is kijuthatunk.

További képekért kattints a fotóra!

pecs_elado_ingatlan.jpg

 

Siófoki ingatlan befektetési céllal

Siófokon, az Ezüstparton várja leendő gazdáját ez a 220 nm alapterületű épület, melynek felső szintjén három apartman került kialakításra, így kiváló vásár lehet befektetni vágyóknak. A tégla építésű ingatlan előtt egy 7x3,5 méteres, csúsztatható fedelű medence kapott helyet, melynek vízét napkollektorral lehet felfűteni. 

További képekért kattints a fotóra!

siofok_elado_ingatlan.jpg

 

Kilátás a Szállásréti-tóra

Dombóváron várja új gazdáját ez az egyedi stílusú luxusingatlan. A családi otthon fából és kőből épült, 2005-ben, lakótere pedig 240 nm alapterületű. A lakóépületen kívül egy szabványméretű lábteniszpálya, nyári lak, nyári konyha és fedett autóbeálló is helyet kapott a területen. A minden extrával felszerelt panorámás ingatlanban természetesen wellness-részleget is kialakítottak.

További képekért kattints a fotóra! 

dombovar_elado_ingatlan.jpg

 

500 000 lakáskereső, ingyenes hirdetés az első számú térképes ingatlanportálon (x) 

Címkék: luxus medence vidék panoráma intelligens ház többgenerációs ház 1 ingatlan válogatás mediterrán stílus