Közép- és Nyugat-Dunántúl legdrágábbjai
2015.04.20. 16:58 I csorbazs

Közép- és Nyugat-Dunántúl legdrágábbjai

Ezen a héten megmutatjuk nektek Magyarország legdrágábbjait és legszebbjeit! Mindezt egy sorozat segítségével tesszük, melyben a különleges eladó otthonok régiós bontásban kerülnek terítékre, megspékelve néhány érdekes adattal. Első célpontunk Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl.

Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiók összesen 6 megyét foglalnak magukba, előbbihez tartozik Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye, utóbbihoz pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye. Alapterületük összesen 22.446 négyzetkilométer, mely az ország területének valamivel több mint 24%-a.

Az eladott lakások átlagos négyzetméter ára igencsak változatos képet fest mindkét régióban. Míg Nyugat-Dunántúlon átlagosan 140 ezer Ft/nm-ért vásárolhatunk ingatlant, addig Közép-Dunántúlon már 109 ezer Ft/nm-ért megtehetjük ezt. Komárom-Esztergom megye 99 ezer Ft/nm-rel a legolcsóbb a hat megye közül, Győr-Moson-Sopron pedig 176 ezer Ft/nm-rel a legmagasabb árfekvésű.

Teljes térképért kattints a fotóra!

ertekesitesi_ar_kozep-dunantul_es_nyugat-dunantul.jpg

 

Népességszám szempontjából szintén nagy eltérések vannak az egyes területek között. Zala megyében a legrosszabb a helyzet, itt ugyanis 2001. és 2011. között 5,1%-kal, vagyis több mint 15 ezer fővel csökkent a lakosságszám. Ezzel ellentétben, Győr-Moson-Sopron megyében nemhogy csökkent a népességszám, de 2,1%-os növekedést mutatott.

A Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban átlagos mértékű a bűnözési arány. A nagyobb városokban előforduló bűnesetek száma a lakosság számára vetítve közepesnek mondható, három kivétellel. Az egyik Győr, ahol 2013-ban 4079 bűneset történt, ami magasnak számít, a másik kettő pedig Sopron és Veszprém, ahol mérsékelt volt a bűnesetek aránya.

Most pedig lássuk, melyek a legdrágább eladó ingatlanok ezekben a régiókban! 

 

Luxus családi ház a határnál

A magyar-szlovák határ közelében, egy 5500 nm-es parkosított telken áll ez a luxusszínvonalú családi ház. A hatalmas épületkomplexum 550 nm alapterületű, mely egy 250 nm-es házrészből és 3 db 100 nm-es épületrészből áll. Számos extra dologgal találkozhatunk az eladó ingatlanban, így például van szauna, fitnesz-helyiség, nyári étkező, üvegborítású télikert és úszómedence is. 

További képekért kattints a fotóra!

elado_csaladi_haz_komarom.jpg 

Rózsakert és saját stég

Velencén, közvetlenül a vízparton található ez az igazán igényes kivitelezésű eladó ingatlan. A 300 nm alapterületű épületben nappali, konyha, dolgozószoba, gardróbszoba, wellness-részleg és négy hálószoba kapott helyet, melyekhez külön fürdőszoba is tartozik. A kert dísze egy szökőkút és egy rózsakert, a pázsitról saját kút által táplált automata öntözőrendszer gondoskodik. 

További képekért kattints a fotóra!

elado_csaladi_haz_velence.jpg 

Ház a hegyoldalban

Balatonfüred központjához közel, a hegyoldalban terül el ez az örökpanorámás ingatlan, mely családi házként és nyaralóként is jól funkcionálhat. A ház alsó szintjén néhány szoba, egy kertkapcsolatos nappali, konyha és étkező helyezkedik el. Az udvaron egy öntisztító masszázsmedence található, vízeséses fejpárnával. A wellness lehetőségek sora itt nem ér véget, hiszen az emeleten hatszemélyes ózonterápiás hidromasszázs medence, infra és finn szauna várja a regenerálódni vágyókat.

További képekért kattints a fotóra! 

csaladi_haz_balatonfured.jpg

 

Panoráma a Balatonra

Keszthelytől 2 km-re, Cserszegtomajon áll ez az igencsak exkluzív kialakítású ingatlan. A 450 nm alapterületű kétszintes családi házban amerikai konyhás nappali, több szoba, télikert és szauna is helyet kapott. Az ingatlan előtt egy hatalmas terasz terül el, melynek fedett részén jakuzzi kialakítására van lehetőség. A különlegesség érzetét fokozza, hogy a teraszról, a nappaliból, sőt még a hálószobából is meseszép balatoni panoráma tárul a leendő lakók elé.

További képekért kattints a fotóra! 

elado_ingatlan_cserszegtomaj.jpg

 

Különleges családi ház berendezéssel

232 nm alapterületű ez a minőségi családi ház, mely egy 1200 nm-es telken terül el, Szombathelyen. Az ingatlan pincéjében wellness-helyiséget rendeztek be, melyben jakuzzi és finn szauna található, de akár egy konditerem kialakítására is van lehetőség. A házban központi porszívórendszert építettek ki, az árnyékolásról pedig elektromos redőnyök gondoskodnak.

További képekért kattints a fotóra!

elado_ingatlan_szombathely.jpg 

Kúria jellegű családi otthon Sopronban

2002-ben épült ez a csaknem 300 nm alapterületű, kúria jellegű családi ház, mely két fő épületrészből áll. Az "U" alakot formáló épületegyüttes két felét egy 10 méter hosszú fedett terasz köti össze. A házhoz egy 2261 nm-es kert tartozik, telis-tele különleges növényekkel, éke pedig egy díszkút. Az ingatlan belső kialakítása roppant kényelmes; tágas és napos terei kellemes hatást keltenek.

További képekért kattints a fotóra! 

elado_haz_sopron.jpg

 

500 000 lakáskereső, ingyenes hirdetés az első számú térképes ingatlanportálon (x) 

Címkék: luxus medence vidék családi ház régió télikert 1 ingatlan válogatás