Így ismerd fel az Airbnb lakásokat az ingatlanpiacon!
2017.07.18. 13:53 I krakla

Így ismerd fel az Airbnb lakásokat az ingatlanpiacon!

Azok, akik megspórolt pénzüket valami idő- és értékálló megoldásba szeretnék fektetni, gyakran döntenek egy új lakás megvásárlása mellett, ami vagy saját célra, vagy majd a gyerekeknek, vagy kiadásra, de így, vagy úgy valamire biztos, hogy jó lesz a jövőben!

A 2000-es évek elejéig (egészen pontosan 2010-ig) a lakáskiadást illetően a magyarok többsége inkább hosszútávra tervezett, majd jött az Airbnb és minden megváltozott. 2015-ben, és '16-ban számtalan cikk született az Airbnb-ről, rengetegen jöttek lázba a témától, hiszen az Airbnb viszonylag kis energiabefektetéssel, a gyors meggazdagodás lehetőségével kecsegtetett. Az ember vett egy belvárosi lakást - persze még jóval olcsóbban, mint most tehetné -, menőn felújította és kiadta napokra, vagy 1-2 hétre a fővárosba nyaralni érkező külföldieknek jó pénzért.

Ezért egyre többen döntöttek úgy, hogy kiadó lakásukat felteszik az Airbnb-re, a piac pedig lassan megtelelt. Ennek következtében az Airbnb-ből ma már nem olyan könnyű gyorsan meggazdagodni mint régen, de azért még így is kétségkívül jó befektetésnek ígérkezik. Az ingatlanpiacon is szép számmal találunk Airbnb-gyanús lakásokat, melyekről sejthető, hogy az elmúlt pár évben erre a célra használták őket, ezek ideális befektetési lehetőséget jelenthetnek azoknak, akik most szeretnének belevágni ebbe a projektbe.

Most pedig megmutatjuk, hogy mik azok az árulkodó jelek, amik arra utalhatnak, hogy a lakáskeresés közben egy olyan ingatlanba botlottál, amit korábban Airbnb-zésre használtak (vagy akár erre is lehetne használni)!

1. Lokáció és ár

Nem árulunk zsákba macskát, a budapesti Airbnb lakásokat igen könnyű felismerni az elhelyezkedésük és az áruk alapján. Ha valaki felmegy az Airbnb oldalára és rákeres Budapestre, a találatok között 99%-ban V., VI. és VII. kerületi lakásokat fog találni, plusz lesz egy-két VIII., IX. és XIII. kerületi találat is, persze csak a körúthoz közeli részeken! Aki ilyen lakást szándékozik venni az kösse fel a gatyáját, mert nem lesz olcsó mulatság (lásd például az alábbi képen szereplő V. kerületi, 58 nm-es ingatlant, amit 1 millió Ft/nm-es áron árulnak). Persze legyünk őszinték a lokáció és az ár alapján nem kell egyből minden drága belvárosi lakásról azt hinnünk, hogy korábban Airbnb-zésre használták, de szerencsére vannak más árulkodó jelek is! Még több képért kattints a fotóra!

gerloczy.jpgBudapest, V. kerület Gerlóczy utca  /  58 nm, 2 szoba  /  58 millió Ft

2. Über trendi falak

Egy jó Airbnb lakást igen könnyű felismerni a hirdetésbe feltöltött képekről. A berendezésre, majd a következő pontban térünk ki, de először nézzük meg a falakat! Ismertetőjegyek: látszótégla minden mennyiségben és óriási egész falas képek Budapest látványosságairól, csakhogy az ideérkező vendégek biztosan tudják, hogy jó helyen járnak! Még több képért kattints a fotóra!

tinodi.jpgBudapest IX. kerület, Tinódi utca  /  73 nm, 2 szoba  /  69, 5 millió Ft

 3. Designos belső

Természetesen egy Airbnb lakásnál különösen fontos az összhatás, egy designos belsővel rengeteg vendéget csábíthatunk a kiadott ingatlanunkba. Sokan például igyekeznek egyfajta eklektikus, nosztalgikus hangulatot előidézni a lakásban, mint ahogy, az alábbi 4 szobás Akácfa utcai lakás konyhájában is tették.

akacfa.jpgBudapest VII. kerület, Akácfa utca  /  84 nm, 4 szoba /  55 millió Ft

A romkocsmákat idéző belső terek és bútorok mellett gyakran találunk olyan Airbnb lakásokat, melyek inkább modernebb, letisztultabb stílusban lettek berendezve. 

wesselenyi.jpgBudapest VII. kerület, Wesselényi utca  /  51 nm, 1 szoba  /  42,8 millió Ft

 4. Rengeteg ágy

Oké, stimmel a lokáció, az ár és a kinézet, akkor egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy megtaláltuk az ideális Airbnb lakás jelöltet, de van egy csalhatatlan jele annak, hogy korábban is ilyen célokra használták a lakást: még pedig az, ha annyi ágyat látsz a lakásban, hogy két kezeden már megszámolni se tudod. Ebben az V. kerületi lakásban konkrétan 13 ágy után feladtuk a számolást!

verespalne.jpgBudapest V. kerület, Veres Pálné utca  /  113 nm, 3+3 szoba  /  118 millió Ft

5. Kiegészítők

Az Airbnb lakások utolsó ismérve, hogy a felsoroltakon kívül, kell még valami plusz, amivel az ingatlan ki tud tűnni a tömegből. Lehet, ez például egy szauna a lakásban, ahol kikapcsolódhatnak a vendégek.

szauna.jpgBudapest IX. kerület, Tinódi utca  /  73 nm, 2 szoba  /  69, 5 millió Ft

Vagy egy csocsó asztal (ennek mondjuk lehet, hogy a szomszédok kevésbé örülnek).

3_37.jpgBudapest V. kerület, Veres Pálné utca  /  113 nm, 3+3 szoba  /  118 millió Ft

Vagy egy hatalmas vizipipa! Egy szó, mint száz: határ a csillagos ég.

sisa.jpgBudapest VII. kerület, Rákóczi út  /  130 nm, 4 szoba  /  64,9 millió Forint

 

Címkék: budapest luxus belváros kiadó lakás kiadó ingatlan airbnb 1 érdekes lakás 1 ingatlan válogatás home dekor