Lakj a síterepekhez közel – körkép a hazai, hegyvidéki víkendházakról
eladó/kiadó
2018.02.07. 06:00 I TothGeza78

Lakj a síterepekhez közel – körkép a hazai, hegyvidéki víkendházakról

Siklani a gyönyörű, napfényes hegyoldalon. Képzeljük el a képet. Aki a síelés szerelmese, annak mondanom sem kell, hogy milyen nagyszerű sportról van szó. Csend, nyugalom és fantasztikus, pihentető látvány a havas hegycsúcsok között, igazi meditatív állapotot nyújt a téli sport rajongóinak. De mi lenne, ha egy hazai sípálya közelében saját hétvégi házunk lenne!?

Lassan vége a síszezonnak, ilyenkor érdemes azoknak körülnézni az ingatlanpiacon, akik télen is pihenésre vágynak a hazai „hegyekben”. Az árakat tekintve, biztosan jobban járunk, ha itthon vásárolunk egy téliesített víkend házat, mint külföldön, ahol csillagászati ára van a síparadicsomok közelében lévő apró házaknak, apartmanoknak. Persze ott a szezon is hosszabb, de például Budapestről sokkal többet is kell autóznunk az Alpokig, mint a Mátrába, vagy a Bakonyba. Valamit valamiért.

Az utóbbi időben a síelni vágyók új célpontja a Bakonyban, a festői kis falu, Eplény. Az eplényi sícentrumban 2007-ben tettek nagyobb fejlesztéseket, amellyel felzárkóztak a szlovák és osztrák sícentrumok szolgáltatásaihoz. Van hóágyú is, így a szezon nálunk is valamivel hosszabb.

Itt találtunk egy szép felújított kis házat, amely 70 nm-es, 2 szobás. Tökéletes választás, ha szeretünk síelni és egy „bázist” keresünk sportolási hóbortunknak. De imádni való lehet nyáron is, a gyönyörű természeti adottság és a jó levegő kapcsán.

epleny_kishaz.png

A következő kis ház Mátraszentimre-Fallóskúton idilli környezetben keresi új tulajdonosát. Mindössze 43 nm-es, 2 szobás, de téglaépítésű és erkélye is van. A külseje, többek között a palatetővel a hetvenes-nyolcvanas éveket idézi, tehát némi korszerűsítést igényel. Ezzel együtt az ára elég jól hangzik, 7,9 millióba kerül. A közelben elérhető a sípark és szép számmal túraútvonalak is.

matraszentimre_falloskut.png

Egy pici faluban, Mátramindszenten pedig már 4,2 millióért is kaphatunk házat. A 75 nm-es, 2 szobás ház alapos felújítást igényel, főként belül van szükség korszerűsítésre, még a gázt is házon belülre kell vinni. Ide ugyan nincs közel egy sípálya sem, de a környezet pazar, csodaszép hegyvidéki faluról van szó. Ha síelni szeretnénk, akkor tehát autóba kell ülnünk, ugyanakkor kirándulás, vagy gyalogtúra esetén relatíve közel esik a Kékestető vagy a Galyatető is.

matramindszenti_ketablakos_haz.png

Címkék: síelés vidék hegyvidék sípálya családi ház eladó ház zöldövezet eladó ingatlan eladó családi ház Mátra Bakony Eplény otthontérkép Mátramindszent vidéki romantika Mátraszentimre Fallóskút vidéki házak eladó/kiadó vidéki családi házak vidéki nyaralók vidéki ingatlanok eladó vidéki ingatlanok eladó vidéki házak vidéki eladó ingatlanok vidéki eladó családi házak eladó vidéki családi házak víkendházak felújított házak felújítandó házak vidéki felújítandó házak vidéki felújított házak