Minimalista megoldások Nyíregyházán
eladó/kiadó
2017.12.21. 06:00 I TothGeza78

Minimalista megoldások Nyíregyházán

A keleti végeken, Szabolcs „fővárosában” még ma is jóval olcsóbbak a lakások, mint Debrecenben, vagy egy fővároshoz közelebbi nagyvárosban. Itt már 8 millió alatt lehet kapni másfél szobás, de felújítandó panel lakást.

Aki nem nyíregyházi az leginkább az állatkertjéről, vagy a hatalmas Lego vagy Michelin gyárairól ismerheti a nagyvárost. Amely nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, de egyben az ország hetedik legnagyobb városa is.

Elhelyezkedése az elmúlt évtizedekben annyiban „változott”, hogy az autópálya révén sokkal gyorsabban lehet odajutni, mint egy-két évtizede. Bár Szabolcs megye híre nem túl jó, azért a város mégis sokkal sikeresebb, mint Miskolc vagy Salgótarján.

Ez a siker kézzel foghatóan tükröződik is a lakásárakban, mert amíg Miskolcon vagy „Tarjánban” már 3-4 millió körül lehet lakás formájú lakást kapni, addig Nyíregyházán ez a belépő szint 7 millió forint felett van, hiszen az élet egyáltalán nem kilátástalan ebben a nagyvárosban.

No, persze 7 millió körül ne számítsunk luxusra, ám 7,5-8 millió forintért már két szobás házgyári lakásokat is lehet találni. Legyünk őszinték, a két szoba 8 millió alatt inkább csak másfél, de 8 millió felett már szinte kinyílik a választék. A belvároshoz közel, az állomás mellett, egy 42 nm-es felújításra szoruló lakás 7,9 millió forintért keresi gazdáját, s bár sokat rá kell költeni, hatalmas előny, hogy nem távfűtéses otthon, ami ebben az árkategóriában ritkaság.

nyiregyhazi_lakas.png

Ha kicsit feljebb lépünk az árlétrán, akkor már igen takaros és szépen felújított otthonokkal is találkozunk. Ez a két szobás, nagyobb panel lakás szintén a belvároshoz közel esik, és az előbbi példánál mindössze 800 ezer forinttal drágább, amennyiért az előző otthont nem tudnánk ilyen szépen felújítani. Nem is szólva a plusz 14 négyzetméternyi lakóterületről. Magyarán érdemes lehet nem a legolcsóbb megoldásokat keresni, hiszen mint láttuk egy kissé magasabb vételár ellenében nagyságrendekkel jobb otthonhoz juthatunk.

nyiregyhaza_lakas2.png

Aki nagyobbat keres, annak is van esélye Nyíregyházán. Igaz a több lakóhelyiséges otthonok már 10-11 millió forinttól felfelé kezdődnek. Még panel esetén is 11,5 millióért találunk olyat, amelyik 60 négyzetméter felett van, igaz, ez az Ószőlő utcai lakás három fél szobát is fel tud mutatni. Még ha ezek nem is tágasak egy sokgyerekes, de nem túl gazdag család igényeit minőségi módon képes kielégíteni.

oszolo_nyiregyhaza_lakas.png

 

Címkék: lakás vidék kiadó lakás eladó ingatlan eladó lakás panel lakás Nyíregyháza otthontérkép felújítandó lakások eladó/kiadó panel lakások felújított lakások vidéki eladó ingatlanok nyíregyházi lakások nyíregyházi ingatlanok