Jó befektetés lehet a vidéki panel
2017.11.28. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Jó befektetés lehet a vidéki panel

Akinek befektetni való pénze van, és lakásra szeretné költeni, annak érdemes körbenéznie vidéken is. Egerben és Debrecenben például 10-15 millió forintért olyan 1+2 félszobás kiváló állapotú lakásokat kapni, amelyek bérleti díja legalább havi 70 ezer forint.

Miközben Budapesten 10 és 15 millió forint között gyakorlatilag nincs eladó lakás, vidéken ebben az árkategóriában akár 60 négyzetméteres ingatlanokhoz is hozzá lehet jutni.

Akinek befektetni való pénze van, és elnézve az ingatlanpiacon az elmúlt időszakban kibontakozott folyamatokat, mindenképp lakásra költené, racionálisan dönt, ha vidéken is körbenéz.

Valószínűleg ugyanis egy kisvárosban vagy megyeszékhelyen mérsékeltebb lesz a következő években a lakások árnövekedése a fővárosihoz képest, és a bérleti díjak is alacsonyabban alakulnak, ugyanakkor lényegesen kisebb befektetéssel juthatunk saját ingatlanhoz.  

Egerben már 10,6 millió forintért is hozzá lehet jutni egy igen jó állapotú 55 négyzetméteres 1 + 2 félszobás 9. emeleti panelhez. A lakás déli fekvésű, pár éve újították fel.

eger1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Újak a szaniterek, a konyhaszekrény és a burkolatok. Szép, napfényes ingatlan, ahonnan a várra nyíló panorámában is gyönyörködhetünk. Ráadásul található a közelben óvoda, bölcsőde, üzletek, gyógyszertár, buszmegálló, és a parkolás sem jelent gondot a ház környékén.

eger2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Debrecenben 15,99 millió forintért kínálják ezt a 63 négyzetméteres 7. emeleti szintén 1 + 2 félszobás lakást a Kishegyesi utcában.

debrecen1_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Étkezőkonyhás, teljesen felújított, egyedi kialakítású ingatlan beépített erkéllyel. Azonnal költözhető.

Szintén 15,9 millió forintos irányáron hirdetik ezt a 60 négyzetméteres lakást a Vénkertben, a kettes villamostól 100 méterre, 10 emeletes panel társasház 2. emeletén.

venkert1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az ingatlan műanyag nyílászárós (szúnyoghálóval és redőnnyel), klímás és új a biztonsági bejárati ajtó. A konyhabútor és a beépített előszobaszekrény a vételár részét képezi.

venkert2.jpgKattints a képre még több fotóért!

És hogy mit, azaz mennyi pénzt lehet kihozni egy ilyen lakásból? Debrecenben az Otthontérkép aktuális kínálata szerint az 50 és 65 négyzetméter közötti lakásokat 70 és 120 ezer forint közötti bérleti díjjal hirdetik. (Találtunk persze havi 250 ezres hirdetést is, de nem ez az általános árfekvés.)

Egerben alig akad kiadó lakás az 50-60 négyzetméter közötti kategóriában, ami viszont van, azt 75 és 120 ezer forint közötti havi bérleti díjért hirdetik.

Címkék: lakás kiadó vidék kiadó lakás négyzetméter kiadó ingatlan Debrecen Eger otthontérkép eladó/kiadó