Családot alapítanánk, agglomerációba költöznénk
2017.11.04. 06:00 I Otthon

Családot alapítanánk, agglomerációba költöznénk

Bármilyen hihetetlen, de harminc millió forint alatt akad családalapításra tökéletesen alkalmas családi ház az agglomerációban.

"Öt éve vagyunk együtt, két éve házasodtunk össze. Gyerekeket tervezünk, de a jelenlegi belvárosi egy plusz fél szobás, gangos lakásunkban biztos nem férünk el. Egyre inkább szóba kerül, hogy családi házba költöznénk, terasszal, kerttel, ahol a gyerekeknek is lesz helyük, szobájuk, és mi is kicsit nyugisabb életet élhetünk.

Milyen lehetőségeink vannak, ha nem akarjuk eladni a belvárosi lakást, hanem kiadnánk, továbbá a spórolt pénzükből és a tervezett hitelből maximum 30 milliónk van erre? Órákat sem szeretnénk ingázni, jó lenne, ha maximum két óra menne el a bejárásra" - áll az olvasói levélben, amit Kinga és László küldtek el az Otthontérképnek. 

Az agglomeráció egyre inkább szóba kerül a fiatal felnőtteknél, akik a családalapítás előtt állnak. A kellemesebb, zöldebb környezet, a nagyobb ház, a kert mind olyan opciók, amik miatt sokan úgy döntenek, hogy vállalják az akár egy órányi napi ingázást is.

Az, hogy valaki úgy dönt, hogy kiadja a belvárosi lakását, ma már egyértelműen jó döntés, tekintettel az albérletárakra. Ráadásul a bérleti díj fedezi a havi törlesztőrészletet a családi ház lakáshitelére, így mondhatni nullán lehet a házaspár, és az ingatlanjaik az évek múlásával értékállóak. Erre bátran lehet tervezni egy közös életet.

Budapest környékén ma már számtalan olyan városka van, összesen egyébként 81, ami szóba kerülhet, természetesen a legdrágábbak, mint Szentendre, Göd, Diósd kevésbé jöhetnek szóba. Rákoskert, Ecser, Ócsa, pilisi falvak, Sóskút, Zsámbék, Biatorbágy, Gyermely mind olyan helyek, ahol 30 millió alatt találni lehet házat kerttel.

Mielőtt bárki fejest ugrana a vásárlásba, érdemes tenni egy kört autóval, gyalog, vonattal, HÉV-vel, hétköznap este, hétvégén is, és el lehet dönteni, mennyire szimpatikus. 30 millió Ft alatt, többszobás, 100 négyzetméteres házak bőven vannak a kínálatban. Mindegyikük alkalmas a családalapításra. Íme néhány ajánlat a jelenlegi ingatlanpiacról:

1. 4 szobás, 147 négyzetméteres családi ház eladó 29 millióért Biatorbágyon

 

1_34_1.jpg

 2. 3 szobás, 100 négyzetméteres családi ház eladó Vácrátóton 27,2 millióért

 

0_99.jpg

3. 3 + 1 szobás, 132 négyzetméteres családi ház eladó Erdőkertesen 25,5 millióért

 

9_13.jpg

 4. Ürömön 4 szobás házrész eladó, 88 négyzetméter, 25 millió forintért

 

15_4.jpg

Nyerjen Philips termékeket! (X)

Címkék: budapest családalapítás agglomeráció