Luxusvillának is kell a cégér
2017.10.30. 06:03 I Törpilla von Gödöllő

Luxusvillának is kell a cégér

Egy százmillió forintnál drágább ingatlannak is szüksége van olyan tulajdonságokra, amelyek egyedivé teszik a piacon. Legyen szó passzív villáról vagy két külön luxus lakásra osztható házról, a különlegesség a manapság jellemző igen jelentős forgalom ellenére is elkél.

Bár jelenleg nemigen van miért aggódnia a lakások, házak tulajdonosainak, ha eladásra szánják el magukat, érdemes a 100 millió forintos értékhatár fölött is villogni valamivel.

pinterest_21.jpgExtra a lelke mindennek. Forrás: Pinterest

Egy felső kategóriás villa vagy loft esetén sem elegendő az üdvösséghez pusztán a prémium, a luxus és az extra szavak használata, érdemben kell kitűnni a tömegből. Annak ellenére, hogy egy 100 millió forint feletti összegért meghirdetett ingatlan jellemzően kiváló fekvéssel rendelkezik, ez nem feltétlenül elég, hogy a költözni vágyó tulajdonos gyorsan megszabaduljon a háztól.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mire érdemes fókuszálni:

  • különleges/megújuló energetikai megoldások,
  • a kert/kertkapcsolatos helyiségek adottságai,
  • biztonsági rendszerek,
  • közelben fekvő különleges látnivalók, szórakozási, bevásárlási lehetőségek,
  • a lakberendezéshez köthető extrák,
  • a vállalkozást, profit realizálását megkönnyítő jogi megoldások,
  • alternatív hasznosítási lehetőségek.

Természetesen gyűjtöttünk néhány példát is a fentiekre a 100 millió feletti értéksávból. Itt van mindjárt ez a 360 négyzetméteres, 6+2 szobás aranyhegyi villa, ami megosztható telken fekszik, és benne két teljesen szeparált lakás található.

aranyhegy1.jpgKattints a képre további fotókért!

Az ingatlan társasházzá alakítható, de a felek használati megosztási szerződést is készíthetnek, a telek hátsó fele pedig alkalmas egy kétlakásos társasház építésére. Nem véletlen, hogy az irányár 139 millió forint.

Ez a mátyásföldi duplakomfortos, exkluzív kialakítású, passzívház jellegű ikerház a többi között egy közel 30 négyzetméteres terasszal és egy csaknem 15 négyzetméteres erkéllyel rendelkezik. Rendkívül alacsony költséggel üzemeltethető, távirányítóval vezérelt elektromos alumínium redőnyökkel, intelligens fűtés-hűtés vezérléssel, elektromos kapukkal, és a kertben is riasztókkal szerelt.

matyasfold1.jpgKattints a képre további fotókért!

Ebben a posztunkban már írtunk arról, miért jó a XVI. kerületben lakni. De emellé az elegáns, 170 négyzetméteres családi ház mellé, amit a tulajdonos saját magának építtetett (tehát vélhetően nem spórolt ki semmit, ha a minőségről volt szó), még homokozó, borovi fenyőből készült nyílászárók, cserépkályha és egy 35 négyzetméteres terasz is dukál.

arpadfold3.jpgKattints a képre további fotókért!

Nyerjen Philips termékeket! (x)

Címkék: budapest bűnözés exkluzív luxus panoráma családi ház eladó ingatlan passzívház otthontérkép