Menő minik! - Panelek 40 négyzetméter alatt
2017.10.09. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Menő minik! - Panelek 40 négyzetméter alatt

Egyre több, a félretett pénzét befektetni vágyó kezd keresgélni a panellakások környékén. Korábban ez nem volt jellemző, ma azonban az ingatlanok drágulása miatt egy mini panel is jó választás lehet. 15 millió forint környékén már találni szépen felújított 30-40 négyzetméteres otthonokat.

Körbenéztünk a 30-40 négyzetméteres felújított vagy jó állapotú panelek kínálatában, és azt találtuk, hogy 15 millió forint körüli összegből ebben a kategóriában még mindig vásárolható egy

  • egyetemistának,
  • összeköltözni vágyó párnak vagy
  • félretett pénzét befektetni szándékozó megtakarítónak

ideális lakáska.

A panelek egyre jobban futnak ma, aminek több oka is van:

  1. sok lakótömböt leszigeteltek az elmúlt években és megtörtént a nyílászárók cseréje is,
  2. bár a panelek négyzetméter ára is emelkedik, egyelőre nem olyan gyorsan és nagy mértékben mint például a tégla- vagy az újépítésűeké,
  3. akinek van pár millió forint megtakarítás és nem szeretne túl sok hitelt felvenni, annak jó választás ez a kategória,
  4. számos előnnyel jár ez az építészeti forma (a közismert hátrányok mellett persze): a lakások jó elrendezésűek; nincs gond a kazán vagy a kémény karban tartásával, cseréjével, hiszen a fűtést távhő biztosítja; a parkoló jellemzően a ház közvetlen közelében található; a tízemeletesek döntő többségében van lift (nem is egy, hanem sokszor kettő), így nem kell cipekedni, stb.
  5. az albérleti díjak emelkedése miatt már egy kis lakás jelentős hozamot képes termelni évente értékarányosan.

A maxikon már végigsvenkeltünk pár napja, most kerestünk néhány jó állapotú minit.

Káposztásmegyeren, azaz a IV. kerületben eladó egy panelprogramos házban ez a 36 négyzetméteres szoba + hálófülkés, világos, franciaerkélyes, saját tárolóval rendelkező lakás.

kaposztasmegyer_ugeto.jpgKattints a képre még több fotóért!

Második emeleti, pár perc sétára található a 14-es villamos egyik megállójától, a környék mégis nyugodt zöld övezet. Az ingatlant 15,8 millió forintért kínálják.

Szintén Káposztásmegyeren, a Farkaserdő utca szomszédságában, közel az újpesti metróállomáshoz található ez az 5. emeleti, 36 négyzetméteres lakás, amelynek irányára 14,8 millió forint.

kaposztasmegyer_felujitando_farkaserdo.jpgKattints a képre még több fotóért!

A Corvin-negyedbeli rehabilitációs övezethez közel, a Kálvária tér vonzáskörzetében kínálják 15 millió forintért ezt a 30 négyzetméteres panelt. Egy szoba, gyönyörű fürdőszoba, beépített gardrób és erkély, a házban pedig 3 lift.

prater_kalvaria.jpgKattints a képre még több fotóért!

Békásmegyeren hasonló paraméterekkel (32 négyzetméter, 15,8 millió forint) vár vevőre ez a loggiás, szép állapotban lévő garzon beépített konyhabútorral, rendkívül alacsony rezsivel.

bekasmegyer.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: panel lakás eladó panoráma panellakás kiadó lakás négyzetméter eladó lakás Budapest otthontérkép