Nyócker: itt terem az igazi biznisz!?
eladó/kiadó
2017.10.05. 06:00 I TothGeza78

Nyócker: itt terem az igazi biznisz!?

Egy lakásbefektető ismerősöm a Ferencváros zűrös részén vásárolt lakást és pár év alatt több mint megduplázta befektetését. Lehet még ilyen a piacon? Talán. Olvassa el figyelmesen cikkünket!

Találkoztam egy magasan képzett orvossal, aki befektetésként Ferencváros zűrösnek tűnő részén vásárolt lakást 6-8 évvel ezelőtt. Akkor még mindenki bolondnak nézte őt. Miért? Mert közel húszmilliót adott ki egy kétszobás új lakásért. Mennyit ér ma ez a lakás!? Közel ötven millió forintot. És ez nem csak az elmélet, mert az ismerősöm ez a Gát utca közelében található lakását nem kevesebb, mint 48 millióért adta el, sokkal több mint duplájáért a 2010 körüli árnak.

Anno tehát mindenki bolondnak nézte, de most jön csak a csavar a történetben: nem nőtt be az illető feje lágya, mert miután hatalmasat kaszált a lakáson, most egy ugyanolyan meredek környéken nézelődik, sőt, az egy árából egyből két lakást is vesz, méghozzá olyan „átalakuló” környéken, mint anno a Gát utca volt.

Azt mondja, ő úgysem lakik benne, csak külföldi diákoknak adja ki, akik sohasem panaszkodnak, mert a világ más nagyvárosaiban megszokták a dzsumbujt, a fura alakokat, a lényeg, hogy közel legyenek az egyetemek. No meg azért egy külföldinek sem mindegy, hogy a belvárosi luxusárakat kell-e kifizetnie.

Eláruljuk a merész ötletet: hősünk a VIII. kerületi, erősen rehabilitáció alatt álló Magdolna negyedben nézelődik, olyan új építésű házakat néz, mint például a Simona ház, vagy éppen a Lujza utcában most induló projekt.

simona_piros_kislakas.png

Bátor az emberem, de a befektetők néha kockáztatnak és így akár meg is duplázhatják a pénzüket. Ha a Teleki térrel szerencséje lesz az ismerősömnek, akkor bizony nagyon irigy leszek rá. Pár év múlva meglátjuk mire jut.

Persze nem bízza a véletlenre, új lakást vesz, lehetőleg olyat, ahol számos szolgáltatással nagyban könnyítik meg a dolgát: nem kell bútorok után rohangásznia és – ha akarja – a bérlőt is megkeresik helyette, a bérleti díjakat beszedik neki, sőt, még a lakással kapcsolatos ügyes-bajos dolgokra sem lesz gondja.

Két, vagy több lakásnál ezek a macerák is szaporodnak, de neki bezzeg kijön a matek, hiszen nem nyaggatják a bérlői és már két lakás két-két szobáját adhatja ki. De ha a 25 milliós lakást darabját ötvenért adja el pár év múlva, én bizisten megeszem a nem létező kalapom, miután elsárgulok az irigységtől.

Címkék: lakás befektetés kiadó lakás eladó lakás újépítésű lakás Ferencváros otthontérkép eladó/kiadó Simona ház befektetés lakások eladó budapesti lakások eladó budapesti ingatlanok Budapest VIII kerület