Szuper sztár lett a konyhasziget
2017.09.26. 06:00 I csorbazs

Szuper sztár lett a konyhasziget

A konyhaszigetek népszerűsége nem véletlen, hiszen a a házimunkától kezdve az önfeledt közös sütés-főzésig, számtalan szituációban jó szolgálatot tesznek. A ház központi elemévé válhatnak, miközben a funkción kívül elképesztően jól mutatnak.

A kezdetek kezdetén a konyhasziget csupán arra szolgált, hogy munkafelületet biztosítson a konyhában, ám ma már újabb funkcióval bővült. Manapság jellemzően központi helyet tölt be egy család életében, olyan közösségi helyként, ami kicsit a nappali "babérjaira törve", összehozza a térben is a családtagokat.

konyhasziget0.jpg

Gyönyörű konyhasziget egy eladó szentendrei házban

Tény azonban, hogy a konyhaszigeteknek nagy hely kell, pláne, hogy e területen is a grandiózus méretek az igazán látványosak és kedveltek.

konyhasziget1.jpg

Fekete-fehér konyhasziget

Kialakításuknak azonban csak a képzelet szab határt. Szakértők elmondása szerint a legtöbben márvány munkalapra vágynának, annak karbantartásával azonban már kevésbé szeretnének bajlódni. Éppen ezért igen népszerűek azok a megoldások, melyek több anyag ötvözetéből állnak elő, megjelenésükben azonban a márványra hasonlítanak.

konyhasziget2.jpg

Mutatós konyhasziget kőből

A nagy méretek a mosogató esetén is visszaköszönnek, ebből adódóan az osztott mosogatók már nem mennek annyira, sokkal inkább a hatalmas teknőre emlékeztető mosogatómedencék.

konyhasziget3.jpg

Konyhasziget pulttal

A konyhaszigetek sok dizájner szerint lehetőséget nyújtanak a tulajdonosnak az önkifejezésre, hiszen a színeken és a formákon keresztül saját ízlésüket csillanthatják meg. A szakértők azonban azt is elárulták, hogy a konyhaszigetek non plus ultra színe a kék!

A poszt a Los Angeles Times cikke alapján készült!

 

Címkék: design konyha modern trend bútor lakberendezés konyhasziget