Itt van az ősz, itt van újra!
2017.09.24. 06:00 I TothGeza78

Itt van az ősz, itt van újra!

A hűvös idő megérkezésével és a nappalok rövidülésével, nem hogy alább hagyna, hanem inkább erősödik az otthonok iránti kereslet. A tavaszt követően az ősz az az évszak, amely a legerősebb a lakáspiacon.

Nyilván - ahogyan írtuk is - az augusztus vége és a szeptember legeleje az iskolákhoz kapcsolódó albérletek, ritkábban a gyerekeknek szánt saját lakások kiválasztásával telik. Az sem ritka azonban, hogy egy család a „gyerek után költözik”, különösen, ha általános iskolát vagy középiskolát kell választani.

A főváros vagy a legnagyobb vidéki városok vonzása e tekintetben verhetetlen. A szeptember amúgy is egy „új élet” kezdete is lehet, sokan váltanak ilyenkor állást vagy hivatást - jobb esetben pedig csak országon belül költöznek, nem hagyják itt Magyarországot.

Az is magától értetődő, hogy amikor csak nézegetjük az ingatlanokat és ábrándozunk arról, milyen is lesz az új albérlet, vagy az új otthon, akkor szívesen szárnyal a fantáziánk, ám amikor ténylegesen választásra kerül a sor - a nagyon szűk kisebbség kivételével - kénytelenek vagyunk az árat nézni és leszállni a földre.
Pedig milyen jó is lenne a belvárosban, de mégis csendes helyen, mindenhez közel, egy szép három szobás polgári lakás. 

Itt van például ez a mesébe illő (hibátlan fotókkal meghirdetve!) Falk Miksa utcai lakás, amely 102 nm-es, 3+1 szobás. A kínálati ára 79,9 millió forint. 

falk_miksa_utca_nagy_lakas.png

Hm, hm, ez aztán a szép darab, de hát kinek van 80 millió forintja megvenni egy ilyet vagy akár 349 ezer forintja havonta kibérelni mondjuk az alábbi luxuslakást, amely a maga három szobájával az Andrássy úton, az Opera mellett várja az új lakóit. 

andrassy_uti_luxus_lakas.png

Na de térjünk vissza a valósághoz és vessünk egy pillantást a legkeresettebb fővárosi környékre, ami még földi halandók számára is megfizethető. 

Ez a lakás, a XIV. kerületi Róna utcában, 52 nm-es, 2+1 félszobás, csendes belső kertre néz és rendezett házban található. A lakás belül is teljes körű felújításon esett át. Az ára 32 millió forint. 

rona_utcai_lakas.png

Ez ugyan nem a belvárosban van, de szerencsés esetben negyed óra alatt a körúthoz juthatunk innen, és ha a gyereknek választunk ilyet, akkor a bulinegyedből is hamar hazaér éjszakai busszal.

 

Címkék: lakás luxus zöldövezet kiadó lakás eladó lakás Budapest luxuslakás otthontérkép eladó/kiadó kiadó budapesti lakások belvárosi albérlet eladó budapesti lakások felújított lakások Budapest V kerület Budapest XIV kerület belvárosi lakás