Szuper környezetbarát házak Békéscsabáról
2017.09.15. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Szuper környezetbarát házak Békéscsabáról

Úgy tűnik, Békéscsabán nagyon is szívükön viselik az építtetők a bolygó sorsát, legalábbis ami az alternatív energiaforrások használatát illeti. Szétnéztünk a békési megyeszékhely ingatlansalátájában, és pikk-pakk pofás kis listát tudtunk összeállítani napkollektoros, -elemes, geotermikus fűtéssel rendelkező házakból.

Lehetnek néhányan a békési megyeszékhelyen, akik nem feledkeznek meg a Földről akkor sem, amikor az építési költségeket kell kalkulálniuk, és inkább bevállalnak egyszer egy nagyobb befektetést, mint hogy hosszú távon pusztán a hagyományos technológiákra bízzák magukat – meg persze a rezsijüket.

Ezt bizonyítja legalábbis, hogy a békéscsabai eladó házak között keresgélve lépten-nyomon geotermikus rendszerrel, napkollektorral, napelemmel szerelt ingatlanokba botlottunk.

Íme az általunk legbarátságosabbnak, legigényesebbnek ítéltek!

Ez a belvárosban található családi ház jelenleg irodaként működik ugyan, de 4+2 szobája, 220 négyzetmétere biztosan bármilyen pár, család igényeit képes kielégíteni.

belvarosi_iroda1.pngKattints a képre még több fotóért!

A tetőre szerelt napelemes rendszernek köszönhetően az áramszámla gyakorlatilag megszűnt, és a fűtés gázfogyasztása is a felére csökkent. Több helyiségben mennyezetre szerelt elektromos infrapanelek biztosítják a kellemes hőmérsékletet, de az épület kéménye alkalmas bármilyen vegyes tüzelésű kazán használatára is.

belvarosi_iroda2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az irányár 45 millió forint.

Békéscsabán egyébként tavaly összesen 1037 bűneset történt, csaknem 17 százalékkal kevesebb, mint 2015-ben – ezt az Otthontérkép bűntérképéről olvastuk le. A lakásbetörések száma 46 volt, a gépjárművekkel kapcsolatos bűnesetek száma pedig mindössze 24 egész évben.

Ebben a 24 millió forintért kínált Hársfa utcai 148 négyzetméteres, igazán szép állapotú családi házban padlófűtés működik.

harsfa2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az extrák között találjuk a szaunát, de egy csaknem 50 négyzetméteres beépített tetőteret is, ami önálló összkomfortos lakásként is használható.

harsfa1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Más árkategória ugyan, de muszáj megmutatnunk ezt a 100 milliós irányáron futó 492 négyzetméteres házat is, amelyet napkollektorok fűtenek.

100_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ez azonban még semmi, hiszen a belső teret belsőépítészek álmodták meg, és szauna, központi porszívó, boros pince, medence, gondosan tervezett kert, valamint egy fitnesz terem is színesíti az extrák listáját.

100_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Amennyiben a kandallót is alternatív fűtési technológiának tekintjük, mindenképp érdemes rápillantani erre a több mint 400 négyzetméteres, 45 millió forintért kínált házra is.

És a Föld nevében is köszönjük mindezt a csabaiaknak!

Címkék: eladó vidék családi ház eladó ház eladó ingatlan négyzetméter otthontérkép