Végletek Budapesten
Eladó/kiadó
2017.09.07. 06:00 I TothGeza78

Végletek Budapesten

 

Az emberek többsége, különösen aki első lakást keres és van valamennyi pénze és hitelképessége, többnyire azon a környéken kezd keresgélni, ahol felnőtt, vagy amihez kötődik.

A messzebbről érkezettek könnyen beleszaladhatnak abba a csapdába, hogy egy neten vonzónak tűnő lakásról kiderül, hogy a környezete kritikán aluli. Jobb esetben ez még a foglalózás előtt megtörténik, rosszabb esetben csak mikor már a vidékről érkező fiatal már beköltözik, és szembesül a rideg valósággal.

Kőbányának nem éppen frekventált része a vasúti pálya mellett fekvő Pongrác út és arról nyíló mellékutcák. Az egyik ilyen kis utcában, a Doba utcában találtunk egy 44 nm-es, 2 szobás szép állapotú, konvektoros lakást, amely pesti lakásárakhoz viszonyítva, kedvező áron kapható, 14,5 millióba kerül. 

lakas_doba_utca.png

A főváros leghírhedtebb pontja talán nyilvánvaló mindenkinek, de van számos olyan környék, amely csak a nagyobb helyismerettel rendelkezőknek mond valamit, ilyen például a IX. kerületi Gát utca, de ott van például a VIII. kerület „gyöngyszeme” a Lujza utca és környéke.

A Lujza utcában, ez a földszinti, udvari 32 nm-es lakás felújítandó állapotban, 9,5 millióért kelleti magát. A hirdetés szerint a lakóház is renoválást igényel.  

lakas_lujza_utca.png

Persze ez már közel sem biztos, hogy pár év múlva igaz lesz, hiszen mondjuk az elmúlt 10-15 évvel tucatnyi házat bontottak le a Gát utcában és környékén, ahová új építésű, nívós társasházakból is rengeteg épült, azaz már csak néhány problémás ház maradt, amely rövidesen eltűnhet. A Lujza utca esete hasonló, de ott csak nemrég indultak a nagyobb arányú építkezések, így ott még jó pár évbe beletelhet mire kipucolódik a környék.

Egy szó, mint száz, ha helyismeret nélkül érkezünk Budapestre, legyünk nagyon gyanakvóak, ha a piaci árnál olcsóbb egy lakás, amely nem önkormányzati. Ha átmegyünk a nívósabb környékekre, ott rögtön látni fogjuk, hogy a fenti "filléres" árakon hiába is keresünk lakásokat. 

Budapest XIV. kerületének, egyik kedvelt utcájában, a Columbus utcában egy közepes állapotban lévő, 44 nm-es, 2 szobás földszinti lakás már 25,52 millióért vásárolható meg. Döbbenetes a különbség a fenti példákhoz viszonyítva. 

lakas_columbus_utca.png

Címkék: zöldövezet kiadó lakás eladó lakás Budapest Zugló otthontérkép felújítandó lakások Budapest X. kerület zuglói lakásárak eladó/kiadó pesti lakások olcsó lakások Budapest VIII. kerület zuglói tégla lakások budapesti eladó lakások eladó tégla lakások