Előkertek, járdák és üzletportálok is megújulnak a burzsujkerületben
Négyzetméter
2017.08.29. 06:00 I galerika

Előkertek, járdák és üzletportálok is megújulnak a burzsujkerületben

Annak, aki a főváros egyik leggazdagabb kerületében, a XII.-ben lakik, bizonyára nem újdonság, hogy a Böszörményi úton az utat, a villamospályát, a peronokat és a járdát is felújítja a BKK. A XII. kerületi Önkormányzat azonban arra gondolt, hogy egy kapcsolódó projekt keretében az előkertek, kerítések, támfalak, a házak homlokzatai és az üzletek portáljai is megújulhatnának. Ezért indultak a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton.

fejlesztesek-12ker1.jpg

Kép forrása: hegyvidek.hu

Az önkormányzat a korábbi, 2013-as TÉR_KÖZ pályázat keretén belül már felújította a Városháza teret, most ezt szeretné kiterjeszteni a Böszörményi út teljes szakaszára. Cikksorozatunk előző részében megnéztük, milyen változások várhatóak Gazdagréten, most lássuk, mi valósulhat meg a Hegyvidéki Önkormányzat tervei közül.

fejlesztesek-12ker2.jpg

A XII. kerület tehát szeretné, ha a társasházi, magántulajdonban, és részben önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok előkertjei, járdái, térfalat alkotó homlokzatai és az üzletek portáljai is megújulnának. A Fővárosi Közgyűlés azonban úgy ítélte meg, hogy a homlokzatok felújítása nem indokolt, így az igényelt 494 millió forintból csak 250 millió forintot szavazott meg a kerület számára. Nézzük, milyen lakásokat találunk a környéken!

A XII. kerületben természetesen senki nem számít arra, hogy fillérekért lakáshoz juthat, hiszen a 487 ezer forintos átlag négyzetméterár a jellemző, a felújított vagy újszerű állapotban lévő lakásokért azonban ennél lényegesen többet is elkérhetnek.

Itt van például ez a gyönyörűen felújított lakás, melyben a felújítás óta senki sem lakott. A tulajdoni lapon 3+1 szobás ingatlan fél szobáját egybenyitották a konyhával, így egy tágas konyha-étkezőt kaptak, az eredeti állapotot azonban kérésre a tulajdonos költségmentesen visszaállítja, a konyhába újonnan beépített gépek pedig a vételár részét képezik.

fejlesztesek-12ker3.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ez a 3 szoba + hallos + cselédszobás lakás pedig annak ellenére, hogy nem mostanában esett át az utolsó felújításon, rendkívül jó állapotnak örvend, és egy nagyobb család számára is kellő életteret biztosíthat.

fejlesztesek-12ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ez a 2+1-es, panorámás lakás 3 éve esett át felújításon, nappalija a Márton-hegyre, hálószobái a Gellért-hegyre néznek.

fejlesztesek-12ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

2012-ben esett át komplett felújításon ez az amerikai konyha + 1 hálószobás lakás, mely felújítása során új vezetékeket, fűtéscsöveket is kapott. A társasház felújítása 2017-ben történt, ekkor a ház homlokzati hőszigetelést, a lakás új nyílászárókat kapott.

fejlesztesek-12ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Valamivel barátságosabb áron kínálják ezt a 3 és fél szoba + hallos, polgári lakást, mely egy 1920-as években házban található. A lakás ugyan felújításra szorul, az épület homlokzata azonban láthatóan jó állapotban van.

fejlesztesek-12ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De ez a 2+1 szobás, szintén felújítandó lakás is jó vétel lehet, különösen azoknak, akik olyan ingatlant keresnek, amit teljesen saját ízlésük szerint formálhatnak.

fejlesztesek-12ker8.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás XII. kerület Böszörményi út Németvölgy Városháza tér