Budapesti ingatlanok mélyen átlagár alatt 2. rész
2017.08.26. 13:31 I Stickytree

Budapesti ingatlanok mélyen átlagár alatt 2. rész

Múlt héten készült válogatásunkban említettük, hogy a megnövekedett árak mellett is lehet még viszonylag jó áron vásárolni ingatlanokat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 ingatlant, amik igazán jó üzletnek látszanak.

Az Otthontérképen lehetőségünk van a részletes keresőben négyzetméterár szerint keresni, így kiszűrhetjük az irreálisan magas árral rendelkező hirdetéseket. A keresés után zölddel megjelenő árak azt jelentik, hogy a hirdetésben megadott ár adott környék átlagára alatt van, a fekete szín jelzi, ha az ár optimális, tehát az átlagár közelében van, piros színnel pedig, ha az összeg az átlag felett helyezkedik el. Alábbi válogatásunkban olyan lakásokat mutatunk, amik legalább 10%-kal a piaci átlag kínálati ár alatt vannak.

Makovecz stílusát követő ház a XVII. kerületben

Jól néz ki, és igazán egyedi ez a 7 szobás, 410 m2-es ház a XVII. kerületben. Az ingatlan 1999-ben épült, és a hirdetés leírása alapján azóta már felújításon is átesett. A házat 89 millió forintért hirdetik, ami 217 ezer forint négyzetméterenként, ez közel 20%-kal alacsonyabb a környék átlagáránál. Meg kell említeni, hogy a 410 m2-be beszámításra került a pince és a garázs is (160 m2).

m1_1.jpg

Másfél szobás lakás a Gyöngyösi utcában

A XIII. kerületben találjuk ezt a 1,5 szobás, 45 m2-es közepes állapotú lakást. Az ingatlan közel van a metrohóz, közlekedés szempontjából jó környéken található. A magasföldszinti lakásért 16,89 millió forintot kér a tulajdonos, ami 375 ezer forint/m2, ez 14%-kal alacsonyabb az átlag kínálati árnál.

m2_2.jpg

 

5 szobás sorház XVI. kerületben

Rákosszentmihályon hirdetik ezt az 5 szobás, 200 m2-es, háromszintes ingatlant. A sorház egyik szintje az alagsorban található, és a jelenlegi tulajdonos szerint könnyen átalakítható egy külön apartmanná is, így akár fix jövedelmet is szerezhetünk belőle. A saját kertrésszel is rendelkező házért 49,49 millió forintot kell fizetni, ez 247 ezer forint/m2, ami 19%-kal alacsonyabb az átlaghoz képest.

m3_2.jpg

 

Napfényes lakás a Mester utcában

A XI. kerületben, a Körúthoz közeli épületben található ez a 3 szobás, 115 m2-es lakás. A hirdető szerint könnyen két kisebb ingatlanná is alakítható, így akár befektetésként is ideális lehet. Jelenleg 41 millióért van a piacon, ami 357 ezer Ft/m2, ez 25%-kal olcsóbb, mint a környékbeli lakások. 

m4_2.jpg

 

Felújított lakás a VIII. kerületben

2+1 szobás, 80 m2-es teljeskörűen felújított lakás a Magdolnanegyed szélén 27,5 millió forintért. Röviden ezekkel a paraméterekkel rendelkezik a hirdetés alapján az alábbi képen látható lakás. A 344 ezer Ft/m2 árú lakás 28%-kal kevesebb mint a VIII. kerületi ingaltanok átlagos ára, viszont ezt érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen ez nem a legfrekventáltabb része a VIII. kerületnek.

m5_1.jpg