30 év után újra történik valami Gazdagréten!
Négyzetméter
2017.08.14. 15:03 I galerika

30 év után újra történik valami Gazdagréten!

Harminc évvel ezelőtt alaposan felbolydult a Gazdagréti lakótelep élete, hiszen 1987-ben kezdték el forgatni a Szomszédok című sorozatot, ami a lakótelepet az egész országban ismertté tette. Gazdagrét azóta is Budapest legnépszerűbb lakótelepe, bár ezt vélhetően nem a sorozatnak, hanem a viszonylag „új építésű” (1983-89) házaknak, a kitűnő infrastruktúrának és a közbiztonságnak köszönheti.

fejlesztesek-11ker1.jpg

Az elmúlt harminc évben azonban nem sok változás történt a lakótelepen. Bár több ház is külső hőszigetelést és új nyílászárókat kapott, és egy futópálya is épült 2013-ban a Torbágy utcában, a közterek, parkok alapvetően nem sokat változtak. A Gazdagréti tér kialakítása még mindig a 80-as évek trendjét tükrözi, ezért indult az Önkormányzat a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton.

fejlesztesek-11ker2.jpg

Szokásos sorozatunk előző részéből megtudhattuk, hogyan folytatódik az Újhegyi sétány megújítása Kőbányán, most lássuk, hogyan újul meg egy másik sétányt, a Kaptató sétányt lezáró Gazdagréti tér.

Az Önkormányzat elsődleges célnak a gyalogos felületek akadálymentesítését és a kerékpáros átjárhatóság biztosítását tűzte ki célul kerékpártárolókkal, a lépcsők mellett rámpákkal, az utcabútorok cseréjével, és növénytelepítéssel a lakók bevonásával.

Ezeken felül szeretnék még a meglévő információs rendszereket felújítani és újakat kiépíteni. Valamint szerettek volna egy pavilont nyilvános illemhely, parkfenntartás és piacfelügyelet részére, de ez utóbbit nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés, így a projekt az igényelt 152 millió forint helyett csak 140 millió forintot kapott. Lássuk, milyen ingatlanokat találunk a környéken!

A főváros legnépszerűbb lakótelepén természetesen nem alacsonyak az árak és egy ilyen gyönyörűen felújított lakásért, mint ez az otthon a Regős közben, jóval az átlagár felett kell fizetnünk, cserébe azonban egy fillért sem kell a lakásra költenünk.

fejlesztesek-11ker3_1.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

De kicsit kedvezőbb árfekvésben is találhatunk szép, felújított lakást, mint például ezt a Torbágy utcai másfél szobás lakást.

fejlesztesek-11ker4.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Vagy ezt a Frankhegy utcai lakást.

fejlesztesek-11ker5.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha az átlagár környékén nézelődünk, akkor már egy kis retró életérzés is jár a kínálathoz. De ez a Torbágy utcai 1+3-as lakás még így is nagyon jó állapotban van.

fejlesztesek-11ker6.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az áron alul kínált lakások rossz állapotban lennének. Erre a Frankhegy utcai lakásra például van mit költeni, de a konyhája és a fürdőszobája kifogástalan állapotban van, és ez a legfontosabb.

fejlesztesek-11ker7.jpg

Még több képért kattintson a fotóra!

 

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: fejlesztések lakásvásárlás lakáskiadás városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás XI. kerület Gazdagrét eladó panel lakások Gazdagréti tér Kaptató sétány