Elvétve történik bűncselekmény, emelkednek is az árak Nyíregyházán
2017.07.31. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Elvétve történik bűncselekmény, emelkednek is az árak Nyíregyházán

Havonta kevesebb mint hét lakásbetörés történt 2016-ban Nyíregyházán. Nem véletlen, hogy a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen egyre több ingatlan eladó a tavalyi átlagos négyzetáránál, azaz 208 ezer forintnál drágábban.

Közel hét százalékkal csökkent tavaly a bűnesetek száma Nyíregyházán 2015-höz képest. Tizenkét hónap alatt mindössze 82 regisztrált lakásbetörés történt, de alacsony volt a gépjárművekkel kapcsolatos bűnesetek száma is: csupán 46 darab.

Tavaly egyébként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén négyzetméterenként 208 ezer forint volt az átlagos kínálati ár szintén az Otthontérkép adatai szerint.

Néhány környéken immár ezt is jóval meghaladják az árak és természetesen a jó állapotú lakások, házak esetében. Ilyen például ez a 82 négyzetméteres ikerház, amit 27,2 millió forintért, azaz mintegy 330 ezer forintos négyzetméteráron kínálnak. A házban egyebek mellett központi porszívó található, a fűtésrendszer elektromos, de a rezsi csökkentését napelemek is segítik.

ikerhaz.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ugyanilyen szép állapotban, nagyjából megegyező összegért belvárosi ingatlant is kaphat, aki nem szeretne a kerttel vesződni. Ez az amerikai konyhás, tégla építésű, klímás lakás garázzsal, nagy terasszal eladó.

felujitott_lakas.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ezt a csendes környéken található, fúrt kúttal is rendelkező, szintén klimatizált, a fürdőszobában padlófűtéssel szerelt 97 négyzetméteres családi házat 255 ezer forintos négyzetméteráron kínálják.

haz_muvelesre_kerttel.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

Ha a bűnözési mutatók ilyen alacsonyak maradnak, esetleg még tovább javulnak, akkor további árnövekedésre lehet számítani Nyíregyházán, hiszen minél biztonságosabb egy környék, annál magasabbra kúsznak a négyzetméterárak – az ingatlantulajdonosok őszinte örömére.

Címkék: biztonság lakás eladó eladó ház eladó ingatlan négyzetméter Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg otthontérkép