Nyár végén érdemes nyaralót venni!
ELADÓ/KIADÓ
2017.06.17. 06:00 I TothGeza78

Nyár végén érdemes nyaralót venni!

Megnézzük, hogy pár millióért milyen Balaton közeli kis birtokokra csaphatunk le. Ha komolyak a szándékaink, érdemes a nyár végét megvárni, amikor jobbak a lehetőségeink az alkura. A Balaton partjától távolabb szétnézve, döbbenten tapasztalhatjuk, hogy egy nem épp luxus szintű használt autó áráért micsoda választékban lehet „birtokokat” találni.

A vízparti településeken majdhogynem fővárosi árakkal találkozhatunk, arról nem is szólva, ha a strandoktól sétatávolságra lévő házacskákat, lakásokat nézünk. A célunk most az, hogy „fillérekért” jó kis nyaralóhelyeket mutassunk be a Balatontól autóval 5-15 percnyire. A parttól 2-3 falunyira már szinte alig érzékelhető a víz közelsége és persze nem a faluk központjaiban, de azok hétvégi övezeteiben bizony már négy-hat millió forint környékén egyszerűbb hétvégi telkeket találunk. Elképesztő, de a négy-hat milliós árszint környékén is akadnak 40-60 négyzetméteres, masszív kőépületek vagy takaros faházak.

Ádándon, Siófoktól 12 km-re, 40 nm-es, 2007-ben épült tégla házat kínálnak. A ház belül igényel némi korszerűsítést, maga az épület nagyon szép állapotban van. Mindössze 4,99 millióért juthatunk hozzá egy pici házhoz, amely még panorámát is biztosít a Balatonra.

adand_pici_haz.png

Lengyeltótiban – Fonyódtól 10 km-re – régi kis parasztházat kínálnak szépen gondozott kerttel és gyümölcsössel 6 millió forintért. Akinek van kedve a nyaralás ideje alatt egy kicsit kertészkedni és gyümölcsöt szüretelni, annak ideális egy ilyen nyaraló. Egy kis balatoni fürdőzéshez azonban autóba kell ülnie.

lengyeltoti_haz.png

Aztán még az északi part csücskében találtunk egy nagyon olcsó ajánlatot, Balatonfőkajáron, a Balatontól mindössze 3 km-re. A 781 nm-es telken egy erős felújítást igénylő parasztházat is találunk. A házacska egy szobás és a közművek is csak az utcában találhatók. Az ára viszont 3,5 millió forint.

balatonfokajar_paraszthaz.png

Igaz, ami igaz, ezek a pihenési lehetőségek azért is olcsók, mert manapság a nyaralót keresők többsége nem szeretne még füvet sem nyírni, nem hogy kapálni, gyomlálni vagy szőlőt művelni. Azoknak áll ma a világ, akik a trendekkel szembemenve, például nyugdíjas éveikre készülődve éppen efféle birtokot keresnek, a világtól való elvonulás nem titkolt céljából.

Az idősebb korosztálynak arra sem árt gondolnia, hogy az isten háta mögé az unokák sem szívesen mennek majd le, de a Balatontól pár percre lévő nyaralók viszont már jobban megmozgatják a gyerekek fantáziáját is.
Nyilvánvalóan aki megteheti érdemes „rádobni” néhány milliót és egy jobb lokáción lévő, például faluközponthoz közeli, és a strandokhoz is közelebb lévő családi házikót választani. Arról persze ne álmodjunk, hogy öt millióért a víztől sétatávolságra bármit is kapunk, elsősorban a parttól egy vagy két falunyira nézelődhetünk, ha csak ennyi pénzünk van.

Siófok-Töreki részén – amely bármely strandtól autós távolságra fekszik – ugyan 5,5 millióért kínálnak egy 32 nm-es házacskát, amely 1080 nm-es telken épült. Ahhoz, hogy komfortos, használható nyaraló váljék belőle szükséges egy alapos felújítás, vagy inkább egy teljesen új ingatlan felhúzása.

siofok_toreki_haz.png

Siófok környékének és más Balaton parti nagy települések környékének az lehet a nagy előnye, hogy akár lakóházként is értékesíthető később egy nyaralónak vett épület, hiszen egy ingatlan árát rendkívüli mértékben befolyásolja a munkahelyek közelsége is.

Címkék: családi ház nyaraló parasztház Balaton Siófok balatoni ingatlanok balatoni nyaralók eladó balatoni nyaralók Ádánd Balatonfőkajár otthontérkép eladó/kiadó Siófok-Töreki Lengyeltóti