Egymilliárdért házat? Mire elég ennyi?
ELADÓ/KIADÓ
2017.06.09. 06:00 I TothGeza78

Egymilliárdért házat? Mire elég ennyi?

Sajnos az emberek 99,9 százaléka el sem tudja képzelni, milyen az, ha valaki egyezer millió forintot, vagy annál is többet költhet lakás, illetve ház-vásárlásra. Megnézzük, hogy ezer millió forintból, vagy a felett ma milyen „szerény lakhatási lehetőségek” akadnak a piacon.

Először is jöjjön a legmegdöbbentőbb adat: kérem szépen, majdnem lefordultam a székről: közel 1900 (pontosan 1864) darab lakást és házat lehet ma kapni Magyarországon 100 és 999 millió forint között – derül ki egy gyors kereséssel az Otthontérkép.hu oldalon. És most tessék még jobban kapaszkodni: egymilliárd forint felett nem kevesebb mint 18 (!) ingatlant kínálnak kis hazánkban. Két pontatlanul euróban megadott vidéki ajánlatot és néhány ismétlődést leszámítva is elképesztő a helyzet: tucatnyi olyan házat és lakást lehet ma kapni itthon, melyeknek az irányára bizony ezer millió forint felett van. Még jó, hogy lehet kapni – szól a vicces népi bölcsesség.

Nézzünk akkor néhány gyöngyszemet a kínálatból:

Budapest, VI. kerületében korszerűen felújított nagypolgári villa

A villa 1877-ben épült és 1914-ben lett kibővítve.
A felújítás során a mai kornak megfelelő, legkorszerűbb építészeti, belsőépítészeti, épületgépészeti, erős és gyengeáramú hálózati, valamint biztonsági megoldásokat alkalmaztak.

regi_villa_vi_kerulet1.png

 

Budapest, Istenhegy legszebb részén 624 nm-es luxus családi ház

Ez a hatalmas luxus kivitelű ház 5 hálószobával, 3 fürdőszobával és örök panorámás terasszal rendelkezik. A tágas családi házban autó beállók, boros pince és wellness részleg is kialakításra került. A pihenésül szolgáló kert a feng-shui elvei szerint készült, szökőkúttal, padokkal és virágágyásokkal. 

istenhegyi_luxus_haz1.png

Luxus Balatonlellén

A luxus nyaraló mindössze 1300 nm-en (!) biztosít lakóteret és 8+4 szobát alakítottak ki benne. Találhatunk benne szaunákat, belső medencét, konditermet, gőzkabint, moziszobát és négy autó számára elegendő teremgarázst. Ami furcsa, hogy ennyi pénzért és ilyen luxus körülményért nem kapunk egy "szelet" látványt a Balatonból (ami ilyen áron elvárható lenne).

balatonlellei_haz1.png

 

Balatonudvariban, közvetlenül a Balaton partján három exkluzív ingatlan

Közvetlenül a Balaton partján három darab, teljesen bútorozott exkluzív ház eladó. Két luxus villa teljesen bebútorozva, és egy 2010-ben elkészült új építésű családi ház, amely egy kisebb és egy nagyobb lakással rendelkezik. Mindegyik házhoz szaunák, jakuzzik és saját stég tartozik. Páratlan kilátás a Balatonra.

balatonudvari_villa1.png

 

A Széchenyi hegyen, 5261 nm-es parkosított környezetben két épület

Az eredeti épület az 1930-as években nyerte el végső formáját. A Villa felújítása nemrég fejeződött be, amelynek során fontos szempont volt az épület eredeti hangulatának megőrzése, a komfort kialakításában viszont XXI. század használati elvárásait alkalmazták. A főépület 3 szintes, 496 nm + 52 nm terasz., 38 nm-es személyzeti lakás, 5x8 m-es feszített vízfelületű, kültéri medence, portaszolgálati felépítmény.

szechenyi_hegy_villa1.png

 

Budapesttől 20 km-re, Gödön 5 csillagos, luxus hotel

Az ingatlan egy modern, 5 csillagos, 57 szobás luxus szálloda a hozzátartozó golfpályával. Az épület 10.100 nm, szállodához tartozó telek 20.000 nm. Csendes elővárosi környezetben található. A szálloda és a golfpálya egyben és külön egységként is megvásárolható.

 

godi_hotel1.png

Címkék: hotel exkluzív luxus villa panoráma családi ház eladó ház zöldövezet eladó ingatlan Budapest Balaton Göd Balatonlelle balatoni ingatlanok balatoni nyaralók Balatonudvari Széchenyi hegy eladó villa otthontérkép Istenhegy eladó/kiadó eladó hotel nagypolgári villa luxus nyaraló Budapest VI kerület Budapest XII kerület Balaton parti családi ház