Lakjon Ön is Makovecz-villában!
2017.06.08. 16:10 I Törpilla von Gödöllő

Lakjon Ön is Makovecz-villában!

Csaknem 40 Makovecz Imre által tervezett vagy a követői keze munkáját dicsérő házat – mit házat, palotát! – találtunk az Otthontérkép kínálatában az eladó sorban lévő ingatlanok között. A legendás építész szakmai öröksége korántsem olcsó, de nem is megfizethetetlen.

Kisszentmihály és Árpádföld határán található ez a gyönyörű 8 szobás, 450 négyzetméteres, Makovecz stílusú családi ház. Bár zömében természetes anyagok felhasználásával épült, közben a legmodernebb igényeknek is megfelel – erről tanúskodik legalábbis a jakuzzi, a kültéri ellenáramoltatós medence és a saját játszótér is.

0_28.jpg

Kattints a képre még több Makoveczért!

A 2011-ben elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas magyar építész, a Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke, a magyar organikus építészet képviselője. Ezt az irányzatot valójában inkább filozófiának tartják, lényege, hogy az épület alkosson szerves egységet a környezetével, nőjön ki abból gyakorlatilag észrevétlenül – mind a felhasznált anyagokat, mind a méretet, mind formát tekintve.

Makovecz Imre csaknem ötszáz épületet tervezett, ezeknek körülbelül a fele valósult meg. Köztük a makói Hagymaház és a Hagymatikum fürdő, a százhalombattai templom és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem központi épülete, a Stephaneum.

Akinek fontos, hogy a neves építész vagy követőinek keze munkáját dicsérő házban lakjon, tud miből válogatni. Hirdetnek Makovecz-villát például a II. kerület egyik legkeresettebb részén, a Csatárkán.

csatarka.jpgKattints a képre még több fotóért!

De a Sashegyen is, örökpanorámával, két generáció számára.

 

sashegy.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

„Az ember úgy dolgozzon, hogy szórakoztassa a jó Istent. És az pedig örökkévaló, és fenntartja és kormányozza ezt a világot, ha őt sikerül szórakoztatni, akkor az egész világ kapott valamit” – vallotta Makovecz Imre.

Elnézve az általa tervezett épületeket, nem sok kétségünk lehet: igaza volt…

1_43.jpg

Makovecz Imre munka közben Forrás: makovecz.hu

Címkék: luxus építészet villa organikus Makovecz