Nagyot javult a közbiztonság, kilőttek az árak a XV. kerületben
2017.06.07. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Nagyot javult a közbiztonság, kilőttek az árak a XV. kerületben

Sokat köszönhetnek a rendőrségnek a XV. kerületi ingatlantulajdonosok. A bűnözési mutatók ugyanis ebben a városrészben az elmúlt évek alatt drasztikus mértékben javultak. Akinek lakása, háza van errefelé, nem csak lényegesen nagyobb biztonságban érezheti például az autóját vagy az ékszereit, hanem a négyzetméter árak növekedésével párhuzamosan jókora vagyongyarapodásra is szert tehetett.

Az Otthontérkép bűnözési térképnézetén  látszik, hogy míg 2014-ben 130 gépjármű lopás és feltörés történt a XV. kerületben a bűnözési statisztikák szerint, tavalyra ez a szám csaknem megfeleződött, és 74-re csökkent. Még nagyobb biztonságban érezhetik az otthonukban tartott értékeiket a helyi lakosok, a lakásbetörések száma ugyanis a gépjárműveknél tapasztaltnál is jelentősebb mértékben, mindössze harmadára esett. Míg 2014-ben még 171, tavaly csupán 52 ilyen esetet regisztráltak.

Apadt az egyéb – rongálás, garázdaság, rablás és a tulajdon elleni – bűnesetek száma is. Ezekből tavaly összesen 1012 történt, három évvel korábban pedig csaknem 2300 darab.

Részben ennek köszönhető, hogy a kerületben egyre több a rendkívül jó minőségben megépített, 100 millió forint körüli forgalmi értékkel bíró családi ház. Mint például ez 300 négyzetméteres, 7 szobás, luxus kivitelezésű minipalota.

300.jpg

Kattints a fotóra további képekért!

Vagy ez a Rákospalotán található 4+1 szobás, különleges belső terekkel rendelkező, prémium anyagokkal megépített, jakuzzis, automata öntözőrendszerrel, önálló gépházzal is felszerelt otthon.

0_27.jpgKattints a fotóra további képekért!

A XV. kerület városrészei – Pestújhely, Rákospalota és Újpalota – immár nem csak kedvező fekvésük, hanem biztonságosságuk, értéknövelő hatásuk miatt is jó választásnak tűnnek, ha valaki lakást, házat keres. És a biztató trendek minden bizonnyal a következő években is folytatódni fognak.

Címkék: Rákospalota eladó házak Újpalota eladó lakások eladó házak Pestújhely bűnözés XV.kerület