Egy tóparti város újjáéled Buda határához közel
ELADÓ/KIADÓ
2017.03.23. 10:01 I TothGeza78

Egy tóparti város újjáéled Buda határához közel

Egy új városrész építése indul most újra Biatorbágyon, közel az M1 és M0-s autópályákhoz. A nagyszabású Tópark központból most végre igazi városközpont születhet. Cél a félbehagyott hatalmas építkezés befejezése, ami most kitűnő lehetőséget jelent a beruházónak. Megnőtt ugyanis a kereslet az új lakások, illetve a kereskedelmi és irodalétesítmények iránt.

Csendes Balázs, a Tópark üzletfejlesztési vezetője szerint az épülő otthonokra már úgy is rengetegen jelentkeztek, hogy az utóbbi napokig lényegében semmilyen célzott marketingtevékenységet sem végeztek, a kampány csak most, tavasszal indul el. Ennek ellenére már 2017 végére elkészülhet az első 140 lakás a Tópark ’Be My City’ elnevezésű ingatlanberuházásban. Az új esztendőt így már új otthonaikban köszönthetik az első lakók.

Sokan tartanak ilyenkor attól, hogy még nem épül ki a környék az „első fecskék” számára, ám valójában egy éven belül a gyerekeknek helyben bölcsőde, sőt óvoda is megnyílik. És persze lesz közért, bank, kávézó, drogéria és étterem is.

Mi több, addigra az épületek körül kialakítják, illetve szépítik a nem kevesebb, mint 20 hektáros parkot is, amelybe rengeteg új fát is elültetnek.

topark-to-es-haz.jpg

Első körben ugyan a lakások épülnek meg, de még ez évben elkezdik az irodaépületek egy részének építési munkálatait is, így 2018-ban már irodabérlőket is fogadhatnak a hatalmas területen. Szerencsére a lakásokat a legbelső épületekből alakítják ki, amelyek így védett, ám a tóra szép kilátással bíró otthonokká válnak.
Mindemellett a fejlesztők odafigyelnek arra is, hogy a félkész épületek homlokzati kivitelezése gyorsan előrehaladjon, nagy mértékben javítva a meglévő épületegyüttesek küllemét.

Budapest Nyugati kapujának funkcióját is betöltheti a Tópark akár már két-három éven belül, mire a fejlesztések jó része elkészül. Fontos tudni, hogy a következő szűk egy évben, az első ütemben mintegy 35 ezer négyzetméternyi lakó-funkció épül ki, a különböző üzletek és szolgáltató egységek összes alapterülete pedig 15 ezer négyzetméter lesz.

Ehhez kapcsolódik még két, központi iroda épület befejezése az első körben. Az egyiket akár egészen kis cégek is bérelhetik, míg a másikra egy vagy néhány nagyobb bérlőt keresnek. Szintén üzemeltetőt várnak egy 150-200 szobás szállodára, amihez egy ezer fős konferenciaterem is kapcsolódik.

Ezek után pedig felpörög a komplett városközpont kialakítása, hiszen egy hatalmas, 330 méter hosszú, a régi pesti Váci utca szakasznak megfelelő hosszúságú passzázs húzódik a házak ölelésében. Ezt a sétányt majd üzletek, szolgáltatók fogják benépesíteni, ha az újabb ütemek is megvalósulnak. A közeli tó pedig mindeközben a vízi sportoknak adhat otthont.

topark-setany.jpg

Ráadásul gépjárművel remekül megközelíthető a hely, hiszen 3 autópálya metszéspontjában van és Budapest határától mindössze 9 kilométerre fekszik. Új ’Tópark Expressz’ buszjárat is lesz, ami a legfontosabb időszakokban tízpercenként jár majd be a Kelenföldi pályaudvarnál lévő 4-es metró és busz-végállomásig. Oda 8-9 perc alatt is beérhet ez a busz.

További előnyt jelent a kellemes, jó levegőjű, mégis a központtól nem túl messze lévő elővárosi helyszín, a tó, ami rövidesen körülsétálható (és futható) lesz, az említett 20 hektárnyi park, és további területek rendezése is a rövid távú tervek közt van. Mindehhez a mai piacon igen versenyképes lakásárak társulnak majd, az átlagárak négyzetméterenként 600 ezer forint körüliek lesznek a tervek szerint.

Címkék: Tópark eladó lakások eladó lakások Törökbálint eladó lakások Biatorbágy lakópark Tópark Tópark eladó irodák kiadó üzlethelyiség Tópark kiadó lakások Tópark