Napi 120 ezerből egy álomszigeten jobban élhetsz, mint Marcsi Belizén
tippek-trükkök
2017.03.16. 14:29 I dibig

Napi 120 ezerből egy álomszigeten jobban élhetsz, mint Marcsi Belizén

Tele van a hócipőd a civilizációval? Legszívesebben kivonulnál a pároddal, családoddal, szűk baráti köröddel a világból?  A hardboiled Robinson Crusoe-életmódra ácsingózók akár egyedül is belekóstolhatnak egy lakatlansziget-élménybe.

belize2.jpg

Ráadásul még csak nem is kell mindehhez milliárdosnak lenni. Persze azért nem közmunkás pénztárcára szabott kaland, de a viszonylag módosabbak könnyen megfizethetik.

belizenyito.jpg

 

Átszámítva napi 120 ezer forintért bérelhető egy sziget.

belize3.jpg

Még csak nem is valami zord, északi tengerparton, vagy jelentéktelen folyóban, hanem a festői Karib-tengeren; Kun-Mediátor Bróker Marcsi életéből és munkásságából jól ismert Belize partjainál.

 belizemadarak.jpg


A Madarak szigeteként hirdetett, rendhagyó rövid távú bérlési lehetőségre az airbnb-n csaphatunk le. A korallzátonyokkal övezett csöpp szigethez nem is vezet tengeribetegséggel fenyegető, hosszú vízi utazás. Placencia strandjától csupán 20 percnyi hajóútra található.

 belizetornac.jpg


A tenger kristálytiszta, a ház fullosan felszerelt, azonban annyiban mégis csak önellátóan nomád ez a túra, hogy az élelmiszerek és az italok nagy részét (húst, zöldséget stb) magunkkal kell hozni,

belizenappali.jpg

 

de némi fűszert, lisztet, sőt, cukrot, evőeszközöket, szemeteszsákokat és egyéb alapvető dolgokat azért helyben is találunk.

belizefuggoagy.jpg

No meg persze alap, hogy búvárkodni, horgászni, kajakozni is tudunk. Ugyan ehhez nem kell különbérlésű, saját sziget, de hát azért csak meg van ennek is a varázsa, hogy sehol egy fikarcnyi tömegnyomor.

Fotók: airbnb

Címkék: sziget belize nyaralás nyaraló bérlés airbnb karib-tenger