Egyszerűen nagyszerű: feketén-fehéren!
Home dekor
2017.02.21. 09:00 I galerika

Egyszerűen nagyszerű: feketén-fehéren!

Mikor új köntösbe öltöztetnénk egy szobát, az első kérdés, ami felmerül bennünk, hogy milyen színű legyen. És a döntés nem könnyű tekintve, hogy ma már mind a festékek, mind a bútorok, mind a lakástextilek körében rengeteg szín rengeteg árnyalata közül választhatunk.

feketen-feheren1.jpg

Kép forrása: home-designing.com

A problémát azonban egy huszárvágással megoldhatjuk, ha a fekete-fehér színösszeállításnál maradunk. Sokan persze nem szeretik mondván, hogy színtelen, unalmas, mi azonban bebizonyítjuk az ellenkezőjét.

Izgalmas nappali egy Alsórákosi lakásban

feketen-feheren3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A fekete-fehér elegáns

A fekete-fehér kombináció használata ugyanis nemcsak egyszerű, és ezáltal mellesleg elronthatatlan, de eleganciát is kölcsönöz egy enteriőrnek, és gyakorlatilag bármely helyiségben használható.

Elegáns nappali a II. kerületben

feketen-feheren4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A fekete-fehérrel könnyen harmóniát teremthetsz

A fekete-fehér esetén voltaképpen egy szín különböző árnyalatait használod. Így visszafogott, harmonikus környezetet teremthetsz, és bármennyire is furcsa, épp ezért jó például gyerekszobákba is, de hálószobákban és otthoni irodákba is ideális.

feketen-feheren2.jpg

Kép forrása: livingandkitchen.com

A Texasi Egyetem egyik tanulmányában nemrég kimutatták, hogy azokat a weboldalakat, amelyeknek fekete-fehér a háttere könnyebben el tudják olvasni, és könnyebben tudják értelmezni a felhasználók, mert az agynak kevesebb ingert kell feldolgoznia, így jobban tud koncentrálni a szövegre.

Nincs ez másként a lakberendezésben sem, egy fekete-fehér enteriőr jobban segít rávilágítani otthonod különleges darabjaira, fókuszpontjaira.

Csodás harmónia egy debreceni konyhában

feketen-feheren5.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Elő a mintákkal

És hogyan tehetsz egy fekete-fehér helyiséget érdekessé? Természetesen úgy, hogy sok mintát használsz. Míg egy színes helyiségben a túl sok minta a túlzsúfoltság látszatát kelti, addig fekete-fehérben kifejezetten jól mutat, ha halmozod őket, legyen az akár csíkos, pöttyös vagy pepita, vagy a mostanában különösen népszerű halszálka minta.

Gyönyörű mintás csempe egy XIII. kerületi lakásban

feketen-feheren6.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ha mégis hiányzik egy kis szín

Persze feldobhatod egy kis színnel, ha a fekete-fehér környezetet túl sterilnek éreznéd, de óvakodj attól, hogy túlzásba vidd a használatát. Ez lehet egy élénk szín, amely megjelenik a helyiség fókuszpontján, és több kisebb kiegészítőn. De ha ennél visszafogottabb enteriőrt szeretnél, a fa vagy egyéb természetes burkolatok is remek kiegészítői lehetnek a fekete-fehérnek.

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: design színek fekete fehér lakberendezés festés minták home dekor