Itt élnek az igazán gazdag magyarok!
négyzetméter
2017.01.12. 12:59 I csorbazs

Itt élnek az igazán gazdag magyarok!

Nem meglepő, hogy a legnagyobb vásárlóerő az ország központi részére összpontosul. A GfK rendszeresen elkészíti felmérését, melyből világosan kiderül melyek a leggazdagabb települések abban az értelemben, hogy hol marad a legtöbb pénz a lakók zsebében adózás után. Íme a legjobb helyzetben lévő 5000 fő fölötti települések (Budapest nélkül).

Az EU-ban átlagosan egy évben 13 ezer euróból élnek az emberek. Mondanunk sem kell, hogy kis hazánk az átlag alatti kategóriába tartozik ebben a tekintetben, hiszen valamivel több mint 5500 euróból gazdálkodunk évente.

Az országos adatokat vizsgálva jól látható, hogy csupán 7 megyében van átlag felett a vásárlóerő, leginkább a nyugati határ mentén és a főváros vonzáskörzetében, legrosszabb helyzetben pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye van.

Lássuk, mely 5000 lakosnál nagyobb településeken találkozunk a legmagasabb vásárlóerővel! 

Üröm

Budapest agglomerációjában található Üröm település, mely 7200 lakost számlál. A község gyönyörű természeti környezetbe simul bele, így nemcsoda, hogy mágnesként vonzza a tehetősebb közönséget. Ezt a csaknem 400 négyzetméteres hodályt például 270 millió forintért árulják!

További képekért kattints a fotóra!
urom_elado_ingatlan_1.jpg

 

Paks

Minden évben megjelenik Paks is a vásárlóerő-index listájának legjobbjai között. Nincs ez másként most sem! A település legdrágábbja egy eladó 2 hektáros ipari terület, mely befektetési célból jó választás lehet.

További képekért kattints a fotóra!paks_elado_telek.jpg

 

Telki

Budapesttől mindössze 20 km-re fekszik Telki a nyugati szektorban. A Budakeszi járás települése lélekszámát tekintve csaknem fele akkor mint Üröm. Telkiben a Poppán-tanyát árulják a legdrágábban, mely kiváló helyszínül szolgálhat például idősek otthonának.

További képekért kattints a fotóra!poppan-tanya.jpg

 

Nagykovácsi

A II. és a XII. kerület kényelmesen elérhető Nagykovácsiból, mely szintén az agglomeráció egyik közkedvelt települése. A nagyközség legdrágábban hirdetett területe az Amerikai Nemzetközi Iskola mellett található, ára pedig 533 millió forint.

További képekért kattints a fotóra!nagykovacsi_elado_telek.jpg

 

Csopak

Egy balatoni gyöngyszem is bekerült a legnagyobb vásárlóerővel bíró települések topjai közé. Csopak Veszprém megyében található, a Balaton északi partján. A szőlőbirtokokban dúskáló község legdrágábbja egy vízparti telek, melyen egy 90 négyzetméteres nyaraló áll. Ára 310 millió forint.

További képekért kattints a fotóra!csopak_elado_nyaralo_1.jpg

 

Budaörs

Szintén agglomerációs település Budaörs, ami a Budakeszi járás legnépesebb városa. A legdrágább ingatlant itt 300 millió forintért árulják. Ez egy dupla telken elhelyezkedő medencés luxusvilla, mely madárcsicsergős, zöld környezetben helyezkedik el.

További képekért kattints a fotóra!
budaors_elado_csaladi_haz_1.jpg

 

Solymár

Magyarország legnépesebb községe Solymár. A Pilisvörösvári járásban elhelyezkedő nagyközség legexkluzívabb eladó háza egy 3 emeletes, 5+1 szobás álom otthon, melynek ára 649 millió forint.

További képekért kattints a fotóra!solymar_elado_haz.jpg

Címkék: magyarország vásárlóerő négyzetméter eladó solymári ingatlanok eladó budaörsi családi házak eladó nyaralók Csopak eladó házak Nagykovácsi eladó telek Üröm eladó házak Üröm