Trendi panel londoni magyaroknak is
négyzetméter
2016.12.10. 12:26 I dibig

Trendi panel londoni magyaroknak is

Állami támogatással segíti a brit kormány a családosoknak otthont építő ingatlanfejlesztéseket. Az Essencial Living ingatlanfejlesztő a Royal Bank of Scotland és a HSBC 60 millió fontos hiteléből Dél-Londonban, Greenwichben húzza fel az épületet.

creekside-whar_636.jpg

Az egyik legmagasabb, egyben az Egyesült Királyság első olyan moduláris (vagyis az előregyártott elemeket nem a helyszínen készítik el, hanem ott csak összeszerelik azokat) épülete valósul meg, amely a BTR (build-to-rent) programnak köszönhető.

Az elmúlt években a csillagászatira duzzadt londoni ingatlanárak (és egyben a lakásbérleti díjak) ugyanis a „brit őslakos” alsó-középosztály ellehetetlenüléséhez vezet. Különösen a fiatal, kisgyermekes családosoknak nehéz a lakhatásukat megoldani. A BTR konstrukció lényege, hogy a brit kormány is beszállt egy alap létrehozásával az újépítésű, magánbefektetői lakások kockázatvállalásába.

Jellemzően a telket biztosítják, illetve az ingatlanüzemeltetési menedzsment költségeit, aminek fejében bizonyos számú kedvező bérleti díjú lakást kell kiadnia az ingatlantulajdonosoknak.

Ennek köszönhetően a most épülő greenwichi „panelház” lakásainak a negyedében a bérleti díjak a piaci ár csupán 55 százalékát teszik ki.

Ez a konstrukció még csak most indul be a Szigetországban. Egymilliárd fontos hitelezési lehetőséggel számolnak a bankok ebben a szegmensben.

A lakások is kimondottan gyermekes – elsősorban kisgyermekes – családok igényei kielégítésére tervezettek. Babakocsi tároló és az épületen belüli bölcsőde is ezt a célt szolgálja, számot be minderről a propertyweek.com brit internetes szaklap.

Címkék: anglia panel hitel állami támogatások családbarát négyzetméter