Okosabb vagy mint az otthonod? Van egy hírünk, ez a helyzet megváltozhat!
négyzetméter
2016.10.21. 16:45 I csorbazs

Okosabb vagy mint az otthonod? Van egy hírünk, ez a helyzet megváltozhat!

Egyre több olyan ingatlannal találkozunk  a piacon, amit "okos" jelzővel illetnek. Ezeket a lakásokat az átlagoshoz képest high-tech berendezésekkel, felszerelésekkel és gépészettel látják el, melynek célja, hogy minden esetben maximálisan kiszolgálják a lakók igényeit.

Biztosan sokaknak ismerős a momentum, amikor a nehézkes útnak indulás után anyuka felsikít az autóban, hogy "jajj nem emlékszem, hogy kihúztam-e a vasalót!". Ezekben az esetekben például kiváló megoldás lehet, ha a lakás konnektorai távvezérlésűek, így applikáción keresztül egy gombnyomással áramtalanítható a szóban forgó "elem". Ez csak egy példa arra, hogy mennyi hasznon származhat abból, ha valaki elindul a lakás modernizálásának útján. Szakértők szerint sokat lehet így spórolni a hűtés/fűtés- és villanyszámlákon, sőt biztonság tekintetében is előnyös döntés lehet.

Az okosotthon fogalma meglehetősen nagy katyvaszt okoz, hiszen annyira alacsony az ismertsége még itthon, hogy jelen pillanatban mindenki okosnak nevez mindent, amit egy távirányítóval vezérelni lehet. A lakások "okosítása" egy skálával magyarázható a legjobban ennek egyik vége, amikor csupán 1-1 elemet alkalmazunk, például távvezérlésű fűtést, a másik véglet pedig, amikor a hálószobánk világítása este automatikusan a naplemente színeiben játszik, reggel pedig már az ébresztőórával egy időben bekapcsol a kávéfőző, napközben pedig még azt is követhetjük, hogy gyermekünk mikor ért haza az iskolából, hiszen egy érzékelő segítségével a telefonja alapján ez megállapítható.

Az Otthontérkép legújabb részében ilyen okosotthonokat keresünk fel és még Csordás Tibor szupermodern lakásába is belesünk. Megnézzük, miként segítheti a modern technológia a mozgássérült emberek mindennapjait és felkeresünk egy XXI. századi irodaházat is, ami maradéktalanul megfelel a kor kihívásinak.

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (október 22.) 11.35-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Ilyen ingatlanokkal találkozhatsz majd a műsorban! 

Álomszép panoráma és luxus minőség

További képekért kattints a fotóra!szamoca_koz_elafo_haz.jpg

 

Hipermodern családi otthon a Rózsadombon

További képekért kattints a fotóra!eszter_utca_elado_lakas.jpg

 

Álomotthon Szolnokon

További képekért kattints a fotóra!szolnok_luxushaz_elado.jpg 

Címkék: tv műsor négyzetméter smart home okosotthon