Unalmas a lakás fala? Dobd fel színes pacákkal!
home dekor
2016.09.22. 11:23 I Otthon

Unalmas a lakás fala? Dobd fel színes pacákkal!

Mark Rothko képei tipikusan abba a kategóriába tartoznak, amire egy laikus vállat vonogatva mondhatja, semmi, csak színes pacák, ilyet én is tudok csinálni. A művészet értelemszerűen ennyire nem egyszerű, de tény, hogy az otthonokba is bevihető, pénztárca kímélő megoldással. Rothko művészete sokakat ihlethet arra, hogy akár a full fehérben berendezett lakásokban a földtől a plafonig színes téglalapok díszítsék a falat.

Mark Rothko (1903-1970) orosz-zsidó emigránsként élt Amerikában, a védjegyévé vált színes, lebegő téglalapokat 1950-től kezdte el festeni, jellemzően két, három, négy téglalapot festett színes háttérre. Érdekesség, hogy az alkotói munka közben gyakran fejjel lefelé is megfordította a festményeket, és úgy folytatta a képeit, amíg azok készen nem lettek. Olajfestékkel és tojás alapú festékekkel is dolgozott, egy-egy képe sajátosan fénylik. A festőművész számozta a képeit, hogy meg tudja különböztetni azokat. 

Nem kell milliós festményeket vásárolni, hogy a lakásban is élvezhessük a művészetet. Az egymásra merőleges színfoltokat akár ombre szerűen is fel lehet festeni bármelyik falra, de a legcélszerűbb egy vászonra festegetni, és azt rögzíteni a falra. Tetszőleges színekből, akár sárga-piros-kékből vagy akár kevésbé harsány színekből is szép dekorációt lehet kreálni, ötletekért érdemes fellapozni Rothko munkásságát a Google-ben. Étkező asztal felé az amerikai konyhás nappaliban tökéletes választás egy hófehér belvárosi lakásban, ahogy ennél az ötödik kerületi lakásnál is látható.

Különleges hatása van vécében, igen, ott:

ot_rothko_01.jpg Kattints a képre!

A kád feletti falon is jól mutat, mint ebben a Margit körúti lakásban is:

ii_kerult_elado_lakas.jpg

Kattints a képre!

Ne csak a lakást csinosítsd ki, hanem magadat is! Íme, egy remek lehetőség, ahol csodaszép fa ékszereket készíthetsz! (X)

Címkék: lakberendezés home dekor