Családos vagy? Költözz Budára!
2016.08.10. 11:03 I csorbazs

Családos vagy? Költözz Budára!

A FHB Bank Családbarátkörnyék-indexének segítségével egyszerűbb összehasonlítani Budapest városrészeit abból a szempontból, hogy mennyire elégítik ki a családosok igényeit. A mutatószám több tényezőt vett alapul, melyekből végül kirajzolódott az intézményi és a környezeti komponens.

Teljes térképért kattints a fotóra!

buda_csbki.jpg

A környezeti vonulat azt mutatja meg, hogy mennyire zsúfoltan lakott az adott városrész, mennyi park, játszótér és sportpálya található a környékén, az intézményi ellátottságot (óvodák, iskolák, gyermekorvosi rendelők száma és minősége) pedig a másik komponens képviseli.

Nem meglepő, hogy a budai kerületek kiválóan szerepeltek a „teszten”. A város e részén jellemzően a 10 pontos skálán a környezeti mutató tekintetében nem nagyon találkozunk 6-nál alacsonyabb pontszámmal, vagyis, meglehetősen sok zöld terület, park és játszótér található errefelé, miközben a fajlagos alapterületre jutó lakások száma nem túl magas.

Lakások tekintetében elmondható, hogy a budai részen jó esélyünk lehet arra, hogy egy nagyobbacska család számára alkalmas lakást lelünk, jóllehet az átlagárak is gyakran magasabbak ezekben a kerületekben. A XII. kerületben például átlagosan 542 ezer forintot is elkérhetnek négyzetméterenként egy lakásért, ami jóval magasabb, mint a teljes budapesti átlag (403 ezer Ft/négyzetméter).

Természetesen itt is ki lehet fogni átlagár alatti ajánlatokat! Lássunk ezek közül néhányat!

Családi ház vadregényes környezetben

Részletekért kattints a fotóra!csilleberc_elado_haz.jpg

 

Praktikus otthon a II. kerületben

Részletekért kattints a fotóra!

budakeszi_ut_lakas_elado.jpg

 

Elegáns környék, jó állapotú lakás

Részletekért kattints a fotóra!

hermann_otto_ut_eklado_laks.jpg

 

Kellemes lakás a II. kerületben

Részletekért kattints a fotóra!elado_lakas_zoldlomb_utca.jpg

 

Címkék: buda valogatas eladó lakás