Karácsonyi vacsora az étkezőben
2015.12.13. 10:27 I csorbazs

Karácsonyi vacsora az étkezőben

Az év egyik legnagyobb ünnepének szele lassan mindenkit megérint, minden otthonba elér. Mai bejegyzésünkben egy fontos téma, a karácsonyi vacsora kerül középpontba, egészen pontosan az, hogy miként érdemes díszíteni az étkezőasztalt.

Karácsony közeledtével mindenkit körülleng az ünnepi hangulat. A szeretteink titkos kívánságait próbáljuk kitalálni, díszítjük, csinosítjuk környezetünket, otthonunkat, készülünk a rég nem látott rokonokkal és barátokkal való találkozásra. 

A karácsonyi vacsora sok családban kultikus esemény, melyet komoly készülődés és tervezés előz meg. Azon kívül, hogy milyen étel kerüljön az asztalra, lényeges kérdés az asztaldekoráció is. A vacsoraasztal díszítése ízlés kérdése, formájának pedig csak a fantázia szab határt. Jellemzően ilyenkor az ember előássa az ünnepekre tartogatott étkészletet és a karácsonyi motívumokkal díszített terítőt. Hangulatos lehet, ha gyertyákkal, mécsesekkel, lámpásokkal teremtünk meghitt atmoszférát a vacsorához, sőt érdemes lehet asztaldíszt is készíteni. Szalag, gyöngyök, karácsonyfadísz, fenyőág, toboz, csuhé, az alapanyag bármi lehet, a lényeg, hogy illeszkedjen az ünnep hangulatához és többi dekoráció színvilágához.

Az asztal méreteit érdemes szem előtt tartani a tervezésnél! Hiába szeretnénk óriási koszorút tenni az asztalra, ha mellette másnak már nem jut hely. Hasonlóan óvatosan kell bánni a túl magas díszekkel is, ezek ugyanis kényelmetlenné tehetik az asztalnál egymással szemben ülők társalgását, nem beszélve arról, hogy gyakran billenékenyek is, ami például egy gyertyatartó esetén kifejezetten kellemetlen. 

Ne felejtsük el magát a terítéket is feldobni valamilyen karácsonyi aprósággal. Erre kiváló lehet egy szép szalvéta, de akár személyes meglepetéseket, kedves kártyákat, személyhez kötődő pici díszítőelemeket is elhelyezhetünk az asztalon. Az asztaldekorációnk akkor lesz igazán szerethető, ha a dizájn nem megy a praktikusság rovására, nem lesz túl zsúfolt és harmonizál a környezettel.

A következőkben a hét kedvenc eladó és kiadó ingatlanjainak étkezőit mutatjuk be nektek, ahol minden bizonnyal meghitt karácsonyi vacsorákat lehetne tartani.

 

Tágas, letisztult terek és gyönyörű panoráma

80 négyzetméter, 3 szoba

Kiadó lakás ára: 300 000 Ft/hó

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

kiado_lakas_fo_utca.jpg

 

Modernség és praktikus kialakítás

115 négyzetméter, 2+2 szoba

Eladó lakás ára: 56,9 M Ft

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

elado_lakas_roppentyu_utca.jpg

 

Hatalmas étkező, ahol mindenki elfér

325 négyzetméter, 5+2 szoba

Eladó ház ára: 160 M Ft

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

budaors_elado_villa.jpg

 

Kellemes otthon amerikai konyhás nappalival

68 négyzetméter, 2+1 szoba

Eladó lakás ára: 37,5 M Ft

További képekért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

kende_utca_elado_lakas.jpg

 

Címkék: budapest design karácsony kiadó étkező eladó ingatlan 1 ingatlan válogatás