5 tipp a jó szomszédi viszony kialakításához
2015.08.21. 12:02 I csorbazs

5 tipp a jó szomszédi viszony kialakításához

Sok fiatal küzd azzal a problémával, hogy az eltérő életvitelből és világlátásból fakadóan nem bír közös nevezőre jutni szomszédaival. Nem egyszerű egy idegen elvárásaihoz, igényeihez igazodni, de tény, hogy a jó szomszédi viszony nagyban megkönnyítheti a mindennapi életet. Lássunk néhány tippet!

1. Mutatkozz be!

Jó fényt vet rád, ha beköltözésed első napjaiban bemutatkozol a szomszédaidnak. Valószínűleg ők is kíváncsiak rád, csak éppen bátortalanságukból adódóan ez a kíváncsiság a függöny mögé szorul, így csak onnan követik a költözés eseményeit.

2. Tartsd be a "házirendet"!

Egyszerű és magától értetődő, hogy minden társasház rendelkezik saját szabályzattal, mely az összes lakóra vonatkozik. Ezeket érdemes szem előtt tartani és igazodni hozzájuk, hiszen sokak szemében a "helyi törvények" megszegése főbenjáró bűn. Tehát, ha azt kérik, hogy kétszer fordítsd rá a kulcsot a bejárati ajtón, akkor tedd meg nekik, jobb a békesség.

3. Néha kedveskedj!

Néhány kedves gesztussal megragadhatod szomszédaid szívét. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni! Ha például elszámolod magadat sütésnél, miért ne vihetnéd át szomszédaidnak a túlméretezett mennyiség egy részét?

4. Ajánld fel a segítséged!

A jó szomszédi viszony egyik legnagyobb előnye, hogy kölcsönösen tudtok egymásnak segíteni. Nem kell puszi pajtásoknak lennetek, de mindig előfordulhat olyan helyzet, hogy épp nem tudod beengedni a szerelőt vagy egy fontos küldeményt vársz, amit személyesen kell átvenned. Tedd meg te az első lépést! Ha például tudomást szerzel arról, hogy szomszédaid utazni készülnek, ajánld fel bátran, hogy megöntözöd növényeiket a távollét alatt. Feltehetően, legközelebb te is számíthatsz majd rájuk!

5. Tájékoztasd őket a rájuk is kiható változásokról!

Sok szomszédi veszekedés megelőzhető a megfelelő kommunikációval. A legszerencsésebb, ha tájékoztatod őket olyan dolgokról, amik rájuk is kihathatnak, például, ha házibulit szervezel, felújítasz vagy éppen út taggal, egy kutyával bővül a háztartásod.

Egy házban élni más emberekkel nem egyszerű dolog és sok odafigyelést igényel. Ha azonban tekintettel vagy a szomszédaidra és képes vagy beleképzelni magad a helyükbe, akkor nem lehet probléma az sem, ha 8-10-en laktok egy fedél alatt.

A következőkben egy olyan különleges kiadó ingatlant mutatunk be nektek, ahova akár 10-en is beköltözhettek a barátaitokkal!

Sok szoba sok lakónak

Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton kiadó hosszútávra, de legalább egy tanévre ez a 120 m² alapterületű második emeleti lakás. Az ingatlanban 5 külön bejáratú szoba kapott helyet, a leírás értelmében pedig akár 10 fő számára is akad elegendő élettér.

További képekért kattints a fotóra!

kiado_lakas_soroksari_ut.jpg

 

Duplakomfort teljes felszereltség

A kiadó otthon duplakomfortos és teljesen felszerelt konyha tartozik hozzá. A háztartási gépek (mosógép, szárító, hűtő stb.) és a háztartási eszközök (vasaló, poharak, tányérok, edények, ágyhuzatok stb.) is a bérleti díj részét képezik.

További képekért kattints a fotóra!

soroksari_ut_kiado_lakas.jpg 

Közelben minden, ami kell 

A téglaépítésű lakás remek elhelyezkedésű: kényelmes utazótávolságra található a BME és a Corvinus is, ráadásul a 2-es villamos közvetlenül a ház előtt áll meg. Természetesen boltok, bank, rendelő, gyógyszertár, kutyasétáltató és több szórakozóhely is van a közelben.

További képekért kattints a fotóra! 

kiado_ingatlan_soroksari_ut.jpg

 

 

Címkék: budapest egyetem egyetemisták kiadó lakás 1 érdekes lakás