Fürdőszobák hűsöléshez - Kád vagy kabin?
2015.07.18. 10:14 I csorbazs

Fürdőszobák hűsöléshez - Kád vagy kabin?

Az, hogy valaki fürdőkádat vagy zuhanykabint építtet be otthoni fürdőszobájába, nagyrészt rendelkezésre álló hely és ízlés kérdése. Ezt a kérdést járjuk körül ebben a bejegyzésben, majd néhány, az Otthontérképen talált különleges fürdőszobát mutatunk be nektek.

Lakásátalakításkor, lakásvásárláskor válik igazán fontos kérdéssé, hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint építtessünk be a fürdőszobába. Vannak, akik semmi pénzért sem adnák fel a gyertyafényes fürdőkádas mártózásokat, akadnak azonban olyanok is, akik a praktikusságból kiindulva inkább a zuhanyra voksolnak. Lássuk az érveket!

Miért ne fürdőkád?

Idősebb, mozgásszervi gondokkal küzdő embereknek problémás lehet a fürdőkád használata, hiszen nehezebben tudják átlépni az "oldalát", melyből több baleset is adódhat. Ezen felül, ha egy kád meleg vízben szeretnénk megmártózni, az nem olcsó mulatság.

Miért mégis fürdőkád?

Kérdezz meg egy "fürdőkád-tulajdonost"! Nincs is annál jobb érzés, mint mikor egy hosszú nap után elmerülsz a kellemes, illatos vízben. Ha jól válogatsz, akkor kifejezetten szép dísze lehet majd a kád az egész fürdőszobának, ráadásul, ugyan sok helyet foglal, mégsem tűnik szűkebben a helyiség.

Miért ne zuhanykabin?

Zuhanykabin elleni érveket nehéz felhozni, hiszen a kellemes hangulat helyett a praktikusságra utazik, amivel nehéz versenyezni. Ami talán mégis ellene szólhat, hogy a takarítása valamivel nehézkesebb, mint a fürdőkádé és az ára is magasabb.

Miért mégis zuhanykabin?

A zuhanyzás frissítő hatásával, gyorsaságával sok "követőt" szerzett magának és még kis helyen is elfér. Temérdek változata létezik, némelyikben a fürdőző még helyet is foglalhat vagy éppen zenét hallgathat tisztálkodás közben.

Szerencsére ma már kombinált megoldások is léteznek, melybe a zuhanykabinok idő-és energiatakarékosságát a fürdőkádak kellemes hangulatával ötvözik. A következőkben fürdőkádakra és zuhanykabinokra hozunk példákat az Otthontérkép adatbázisából.

 

Luxus családi ház Ürömön

Középutas megoldást választottak ebben az ingatlanban, mely Üröm településen áll egy 1270 m²-es telken,hiszen a fürdőkád mellé zuhanykabint is építettek. A luxus kivitelű, csendes környezetben elhelyezkedő családi otthon csaknem 400 m² alapterületű és több fürdőszoba is helyet kapott benne. Egyikben például színterápiás, fejzuhanyos, kétszemélyes jakuzzis fürdőkád található.

További képekért kattints a fotóra!

urom_csaladi_haz.jpg

 

Fürdőkád a szobában

Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan eladó lakásokkal, ahol a hálószobában fürdőkádat vagy zuhanykabint is elhelyeztek. Ebben a 110 m²-es, VI. kerületi, klímás, amerikai konyhás ingatlanban is ezt a megoldást alkalmazták.

További képekért kattints a fotóra!

vi_kerulet_elado_lakas.jpg

 

Elegancia gyönyörű panorámával

Budapest XII. kerületében kínálják eladásra egy kétlakásos társasházban ezt a penthouse lakást, melyben ez az elegáns fürdőszoba is helyet kapott. A hatalmas, csaknem 300 m² alapterületű luxusingatlanban természetesen több fürdőszobát is kialakítottak: szinte minden szobához tartozik egy külön tisztálkodási helyiség.

További képekért kattints a fotóra! 

xii_kerulet_elado_ingatlan.jpg

 

Kellemes kislakás a Klinikáknál

A IX. kerületben vár bérlőre ez a kellemes és fiatalos kialakítású, 52 m² alapterületű kislakás. A frissen felújított ingatlanban teljesen új háztartási gépek találhatók, a világításhoz pedig energiatakarékos LED izzókat használnak.

További képekért kattints a fotóra!

ix_kerulet_elado_lakas.jpg 

 

Címkék: budapest design fürdőkád fürdőszoba eladó ingatlan zuhanykabin 1 ingatlan válogatás