Gyönyörű kertek télen is!
2015.01.22. 11:29 I fokvarid

Gyönyörű kertek télen is!

Aki szeret kertészkedni, és gyönyörű kertje van, annak mindig szomorúság a tél beállta, amikor nem élvezheti a kert szépségeit, és csak a kopár csupasz ágak a kert látványosságai. Attól, hogy beköszönt a tél azonban nem kell, hogy a kertünk kopár legyen, az Ingatlantájoló szakértői összegyűjtöttek néhány ötletet arra, hogy télen is gyönyörűvé varázsolhassuk kertünket.

Színes növények

Van néhány olyan növény, ami a téli hónapokban gyönyörű színekben pompázik. A papírkérgű juhar vagy szürkejuhar mahagóni színű kérge például csodálatos látványt nyújt, amint lehámlik, de a pirosvesszőjű vagy sárgavesszőjű som is csodálatos színekben pompázik télen. A selyembarka ezüstös barkái pedig pont télen jelennek meg gyönyörű látványt nyújtva, mintha számtalan kristálycsillár lógna le a fa ágairól. Másik gyönyörű télen virágzó növény a varázsdió, melynek sárga virágai csodálatos illatot árasztanak. A csöves mogyoró lila színű levelei és girbe-gurba ágai pedig szintén páratlan látványt nyújtanak a téli tájban. Az egyik legszebb ősztől tavaszig nyíló virág pedig a téli jázmin élénksárga színű virágaival.

Csodálatos téli kertesített terasz egy adonyi eladó családi házban. Még több képért kattintson a fotóra!

elado_haz_adony_otthonterkep.jpg

Lugasok és pergolák

A pergolák általában télen is díszei a kerteknek, nagyon sok kertben találkozhatunk azonban olyan rózsa vagy szőlő lugasokkal, amelyek nyáron gyönyörűek és csak télen derül ki, hogy a növény valójában egy egyszerű vasszerkezetre lett felfuttatva, ami télen siralmas látványt nyújt. Ezért a rózsa vagy szőlő felfuttatására használt vázat igyekezzünk olyan anyagból elkészíteni, hogy télen is jól mutasson az őt körülvevő növényekkel együtt.

Kerítések és padok

Talán nem is gondolnánk, hogy a kerítések szerepe sokkal több, mint hogy a telkünk határát jelöljék. Egy szép művészien kidolgozott kerítés vagy kapu kertünk fókuszpontja lehet. De egy pad, amire nyáron kiülünk is fókuszpont lehet, különösen, ha hóval borított.

Madárházak

Egy fókuszpontnak nem muszáj feltétlenül nagynak lennie. Egy madárház is lehet kertünk fókuszpontja, ha a megfelelő helyre helyezzük. Legjobb, ha a házhoz közel találunk neki helyet, hogy az ablakból is láthassuk.

Nem szeretnél tavaszig várni, hogy a kerted gyönyörű legyen? Válogass ötleteinkből, ültess télen is színpompás növényeket, helyezz el gyönyörű szobrokat, vagy tegyél ki egy madárházat, hogy kerted télen is megteljen élettel.

Címkék: ingatlan kert eladó ingatlan