Egy életen keresztül környezetbarát - Házak geotermikus hűtő-fűtő rendszerrel
2014.09.19. 09:33 I Buda Gergely

Egy életen keresztül környezetbarát - Házak geotermikus hűtő-fűtő rendszerrel

A szelektív hulladékgyűjtők az elmúlt pár évben szinte minden lépcsőházba bekerültek. Az iskolákba speciális műanyagflakon-összenyomó szerkezeteket telepítettek. Egyre többen járnak biciklivel dolgozni vagy vesznek visszaváltható üvegű italt. Lelkendezve meséljük barátainknak, hogy az ózon réteg 25 év után mérhetően vastagodott és figyelmesen elzárjuk a csapot, hogy ne pazaroljuk a vizet. A tudatos környezetvédelem egyre menőbb, de mi is tükrözhetné jobban a környezetbarát gondolkodásunkat, mint az otthonunk? Az álomkandallók után jöjjön a geotermikus energia.

 

Geotermikus társasház

A 2008-ban épült lakás közvetlenül a  Duna  partján helyezkedik el. A 75 m²-es élettér mellett még egy 13m²-es terasz kilátását is élvezhetjük. A lakás egy négyszintes lakóházban található, amihez közös medence ill. kertrész tartozik. A geotermikus fűtőrendszer miatt a lakás rezsije rendkívül alacsony. 3 szobával, 44,9 millió forintért elvihető a III. kerületi Királyok útján.

További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

1_8.jpg 

Szolid kis kétszobás 

Ez a második emeleti ingatlan várja új lakóját a XIV. kerületi Fogarasi úton! Az ingatlan fekvéséből adódóan állandóan napfényes, de nem kell félnünk a hőségtől sem, ugyanis a nappali klímával felszerelt. A kertvárosi lakás a mai kor igényeinek megfelelően kialakított: praktikus és modern. A ház kazánja geotermikus energiával, egyedi mérőórával biztosítja a fűtést és a meleg vizet. 59 négyzetméter és 2 szoba 19 millió forintért.

További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

3_5.jpg

 

Zöld a Belvárosban

A Kazinczy utcában lévő 30 négyzetméteres egyszobás garzonlakás nemcsak szingliknek, hanem egyetemistáknak is kiváló lehet. A város szívében fekszik, közel vannak a szórakozóhelyek, a mozik ill. éjjel-nappal jól megközelíthető Budapest bármely pontja. A lakás a múlt század elején épült házban található, melyet kívülről restauráltak, belülről mind gépészetileg, mind formailag modernizáltak. 15,99 millióért várja mindazok beköltözését, akik kedvelik a régmúltat idéző pesti épületeket, de életstílusukat tekintve mégis modernek.

További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

geo 3 jó.png

 

"Geo" családi ház   

A Pestújhelyen (XV. kerület) épült ingatlan egy nagyobb család vagy akár két generáció számára is otthont nyújthat szerény 200 négyzetméterével és hat szobájával a Klebelsberg Kunó ucában. A családi ház 2009-ben épült, modern technológiával, geotermikus padlófűtéssel felszerelt. A környék nyugodt, családias hangulatú, a közlekedés pedig kiváló. A közelben található óvoda, iskola is, így a legkisebbeknek még buszozni sem kell. Ez a ház most 65 millió forint.

További képekért és az adatlapért kattints a fotóra! geo 4 jó .png

 

Környezetbarát ház az erdő szélén 

A III. kerületi domboldalon található ingatlan kiváló választás természetbarátoknak, ugyanis a csodálatos panoráma mellett tartozik hozzá egy 4.2 hektár méretű erdő is. A lakás 93 négyzetméteres méretéhez képest óriási a nappali, amely bármely napszakban derűsen napsütötte. A nappali elrendezése kiválóan alkalmas nagyobb baráti társaságok fogadására vagy egy meghitt családi estére. A minőségi szigetelésnek és a környezetbarát tervezésnek köszönhetően télen kellemesen meleg, nyáron légkondi nélkül is hűvös marad mind a négy szoba a Pusztakúti közben. Akit érdekel, 61,5 millióval kalkuláljon.

További képekért és az adatlapért kattints a fotóra!

6_4.jpg

Részletes leírás a geotermikus energiáról a Wikipedián

Címkék: energia geotermikus fűtés rezsi