Láss csodát! - Ilyenek a szinte tökéletes ingatlanhirdetések
2013.12.22. 18:33 I otthonterkep

Láss csodát! - Ilyenek a szinte tökéletes ingatlanhirdetések

 

Az, hogy milyen borzasztó ingatlanhirdetésekkel lehet találkozni az ingatlanirodák és az online gyűjtőoldalak kínálatában szinte már senkinek sem újdonság. Cikkek és blogbejegyzések sora foglalkozott már az igénytelenül fotózott, megtévesztő leírásokat és hamis címeket tartalmazó, eladásra kínált lakások és házak adatlapjaival.

Ez az előzmény.

Mi azonban komolyan gondoljuk azt, hogy lehet ezen a jelenségen változtatni, és idővel rájönnek mind a magán, mind a hivatásos hirdetők is, hogy megéri akár a plusz munkát (pl. pakolás, korrekt leírás elkészítése), akár a némi plusz pénzt (pl. profi fotós) jelentő ráfordítás annak érdekében, hogy akár gyorsabban, akár magasabb áron értékesítsék a portékát. Persze van pozitív példa is, nem is egy.

 

A következőkben arra teszünk kísérletet, hogy (teljesen véletlenszerűen kiválasztott, mindenfajta anyagi és tárgyi ellenszolgáltatás nélkül) bemutatunk néhány, az Otthontérképen jelenleg is megtalálható ingatlanhirdetést, amik szerintünk jóval az átlag feletti minőségben adnak tájékoztatást a vevők számára, mind a vizuális, mind az információs szempontokat figyelembe véve. Őket már érdemes másolnia a többieknek.

Találd meg te is az országosra bővült térképünkön a neked tetsző ingatlanhirdetéseket.

Lássuk a példákat!


A kutatásunkat a kimondottan drágább, mondhatni luxus kategóriába tartozó ingatlanok között végeztük, aminek az egyetlen prózai oka az volt, hogy itt jóval könnyebben lehet valóban igényes hirdetéseket találni. Az azonban, hogy egy ingatlan "csak" 10-20 millió forintba kerül, nem pedig 200-300 millióba, nem kell, hogy feltétlen befolyásolja az eladáshoz készített hirdetés minőségét. Így ezek a példák nem kizárólag a luxuslakások hirdetéseihez kívánnak útmutatást nyújtani, hanem mindenki számára, aki vagy a saját, vagy a megbízója ingatlanát szándékozik minél gyorsabban, és minél jobb áron értékesíteni.

Aranyhegyi álomház,

legalábbis a fotók, és a leírás alapján mindenképpen.

Mitől jó ez a hirdetés? Hát attól, hogy kiváló minőségű külső és belső képek vannak hozzá feltöltve. Informatív az alaprajza (persze ezen azért bőven lehetne még tuningolni, pl. az egyes szobák burkolatának jelzésével, vagy a leírásban is szereplő többi tér rajzának csatolásával). A leírás rövid, lényegretörő, hasznos információkat tartalmaz, és még éppen nem zavaró mennyiségű a marketing benne. Az Otthontérkép extra funkciójából, ami az aktuális ingatlan közvetlen környezetét elemzi, azt is megtudhatjuk, hogy a közelében viszonylag kevés szolgáltatás található, mindössze egyetlen kutyasétáltató. Ebből pedig nyugodtan lehet következtetni arra, hogy a budapesti átlaghoz képest jóval csendesebb, nyugodtabb környékről lehet szó.

További igényes fotókért és a teljes adatlapért kattints a képre!

aranyhegy.jpg

arany_környék.jpg


Nagykovácsi minimalizmus

Rengeteg, többnyire jó minőségű fotó (még az egyik képen ottfelejtett kutya is inkább kedves elem, mintsem zavaró tényező, de ebben már lehetnek nézetletérések), minden szintről hasznos alaprajz, mondjuk lehetne a többi szobáról, helyiségről (medence, konditerem) is egy-egy tájékoztató fotó, de ne legyünk telhetetlenek. A leírás hasznos, de már éppen kicsit sok a szuperlatívusz. Az angol nyelvű tájékoztató nem csak a luxuskategóriában jöhet jól. Nem kell feltétlen tükörfordítás, de a legfontosabb tudnivalókat valóban érdemes angolul is megosztani.

Az Otthontérkép által elvégzett környéki elemzéséből pedig az is kiderül, hogy a kórház, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a posta, és több bolt mellet, még óvoda és általános iskola van a közelben.

További igényes fotókért és a teljes adatlapért kattints a képre!

nagykov.jpg

kov_körny.jpg

Mártonhegyi saját borospince

A nagylátószögű objektívvel készített fotók komoly segítséget jelentenek a terek érzékelésében. A hirdetés fotói között található alaprajzok a korábban hiányolt burkolati kérdésre is választ adnak, és az egyéb helyiségek, mint a komoly értéket képviselő borospince, is megfelelően szerepelnek. A leírás talán túlságosan is lényegretörő, de látható, hogy itt a képekre és az alaprajzokon található információkra koncentráltak.

A hasznos pontokat tartalmazó listánk alapján pedig megállapítható, hogy a környék jól ellátott zöld közterekkel, orovosi szolgáltatásokkal, és boltokkal.

További igényes fotókért és a teljes adatlapért kattints a képre!

xii.jpg

xii_korny.jpg

Bár magasan kiemelkednek az átlagból, persze még ezek a hirdetések sem tökéletesek. Talán mindenki számára tökéletes lakáshirdetés nem is létezik, hiszen ahány érdeklődő, annyi különböző szempont és a végső vásárlási döntést befolyásoló apró részlet fontos a számukra, az utolsó technikai részletet pedig nem lehet egy adatlapon feltűntetni.. Ettől függetlenül egy jól körülhatárolható, igényes fotókkal és általános leírással dokumentált, a különlegesséket és extrákat feltűntető hirdetés már-már tökelétesnek számít.

Leendő potenciális vásárlókként bízzunk abban, hogy nemsokára tényleg csak ilyen lakások között válogathatunk majd, legyen az egy 5 milliós belvárosi garzon, vagy egy több száz milliós luxus családi ház.

Címkék: hirdetés ingatlanok lakáshirdetés