Év végére megújulhat a Városmajor
2013.05.10. 14:00 I otthonterkep

Év végére megújulhat a Városmajor


Hamarosan megkezdődik a Városmajor felújítása - a megújult közparkot várhatóan az év második felében adhatják át - tudatta a Pénzcentrum.hu megkeresésére, illetve személyes blogján Váczi János, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere.


"A tervek készen vannak, rövidesen indulhat a Városmajor 150 millió forintos felújítása. A munkák négy részből állnak, amiben lesz kutyafuttató-építés, több ezer négyzetméter új zöldterület és megújuló sportpályák, padok is. A park végül nem lesz bekerítve, de az új lámpákra telepítünk térfigyelő kamerákat, amelyek jelentősen javítják majd a környéken a közbiztonságot" - olvasható az alpolgármester blogbejegyzésében.


városmajor.jpg


"A Főkert Tervezési Stúdió elkészítette a kiviteli terveket, amelyek egyeztetésére több civil szervezetet is meghívtunk. Az ő javaslataikból is több bekerült a végleges tervdokumentációba. A fejlesztés négy fő részre, célterületre bontható. A Városmajori parkszínpad bejárata előtt kialakítunk egy fogadóteret, ahol a most meglévő kavicsos, murvás terület egy része füves borítást kap. Új utcabútorok kerülnek kihelyezésre, megújulnak a sakkasztalok és lesznek biciklitárolók is. Az Ignotus utca mellett egy új, bekerített kutyafuttatót építünk, valamit megújul a BSE elhanyagolt kerítése.

A park belső részén két új, kültéri sporteszközökkel felszerelt sportpálya lesz kialakítva. E mellett a meglévő sportpályákat is felújítjuk és biciklis, görkorcsolyás pályát, futókört is kijelölünk. E mellett a parkba új lámpák kerülnek, amelyekre intelligens térfigyelő kamerák kerülnek. Ennek az a célja, hogy javuljon a környéken a közbiztonság. A tervek elkészülte után közbeszerzéssel, pályázati úton választjuk ki a park rehabilitációs munkáit kivitelező céget. Remélem, hogy a munkák az év második felében elkészülnek és a megújult, biztonságos városmajori parkot sokan fogják rendszeresen látogatni" - mondta el a Pénzcentrum.hu megkeresésére Váczi János.



Forrás: Pénzcentrum.hu