Terézváros jó útra tér, meg is ugrottak a lakásárak
2017.07.14. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Terézváros jó útra tér, meg is ugrottak a lakásárak

Csaknem negyedével kevesebb bűneset történt a VI. kerületben tavaly, mint 2015-ben – derül ki az Otthontérkép hivatalos rendőrségi statisztikákon alapuló bűntérképéről. A terület ugyanakkor még mindig rendkívül fertőzött. Az ingatlankínálatot ez persze mit sem zavarja, hiszen Terézvárosnak megvan a maga bája.

Csaknem 24 százalékkal esett vissza a bűnesetek száma 2016 során az előző évhez képest Terézvárosban – olvasható le az Otthontérkép hivatalos rendőrségi statisztikákon alapuló bűntérképéről.

pinterest_4.jpg

Terézváros csupa kellem és báj. Na meg némi bűn. Forrás: Pinterest

Az egy lakosra eső ilyen esetek aránya így is nagyon magas ugyanakkor, hasonlóan a szomszédos V. kerülethez. Terézvárosban tavaly összesen 2394 bűneset történt, míg 2015-ben 3143. Bíztató jel viszont, hogy a tendencia egyértelműen csökkenő, hiszen 2014-ben még 3612 ilyen esetet regisztrált a rendőrség, 2013-ban pedig 8225-öt.

Az ingatlankínálatot ez persze mit sem zavarja, hiszen Terézvárosnak, ami egyébként a második legkisebb területű kerület, megvan a maga bája.

Nem véletlen, hogy az átlagos négyzetméterár tavaly 607 ezer forint volt. Ennél drágábban a pesti oldalon csak a Belváros-lipótvárosi részen lehetett ingatlanhoz jutni – szintén az Otthontérkép statisztikái szerint.

A Dózsa György út, a MÁV váci vonalának felüljárója, a Városligeti fasor, a Lövölde tér, a Király utca, a Deák Ferenc tér, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Nyugati tér, a Váci út, a Lehel és a Bulcsú utca által határolt terület tele van gyöngyszemekkel.

Mint például ez a panorámás, erkélyes 60 négyzetméteres lakás a Bajcsy-Zsilinszky közben 56,9 millió forintért meghirdetve.

bajcsy_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Esetleg 64 négyzetméteren elterülő, luxus dizájnnal bíró Ó utcai társa, amelyhez saját társasházi uszoda és konditerem is tartozik. Igaz, cserébe a lakás négyzetméterára éppen egymillió forint, a közös költség pedig havi 60 ezer.

o.jpgKattints a képre még több fotóért!

Vagy itt van ez a csaknem 80 négyzetméteres, párizsi panorámás frissen felújított 6. emeleti 3 szobás lakás nem messze a Gozsdu udvartól, az Andrássy út és Liszt Ferenc tér közelében 72 millió forintos, azaz több mint 900 ezer forintos négyzetméteráron.

parizsi_panorama.jpgKattints a képre még több fotóért!

Címkék: budapest bűnözés exkluzív lakás eladó terézváros VI. kerület otthontérkép