Súlyos milliókat ér a budai hegyi-levegő!
eladó/kiadó
2018.04.18. 04:00 I TothGeza78

Súlyos milliókat ér a budai hegyi-levegő!

Emlékszem, szép tavaszi meleg idő volt – nem olyan zimankós, mint kora tavasszal. Csendesen libegőztünk felfelé a János hegyen és szinte fájt a fejünk a „magaslati” friss levegőtől. Akkor, a környék házait nézegetve rögtön meg is állapítottam, hogy mennyire felüdítő érzés lehet ide, ebbe a földi paradicsomba, ebbe a csodálatos zugligeti „zugba” hazatérni annak, aki egész nap a benzingőzös belvárosban dolgozik.

Ha Budapest XII. kerületének zugligeti részén szeretünk bele egy ingatlanba, mondjuk egy olyan lakásba, amely a Libegő alatti picike, szinte vidékies hangulatú lakóparkban található, annak eléggé kemény ára van. Igaz, a jó lokációt – ahogy ingatlanos szakmai körökben mondani szokás – meg kell fizetni. Ha pedig befektetésre szánt pénzünket szeretnénk jó helyen tudni, akkor nem kell tartanunk attól, hogy a XII. kerület valaha is leértékelődik...

Hangulatosan felújított 1+2 félszobás magasföldszinti tégla lakást találhatunk itt, amelynek erkélye a ház kertjére, illetve hegyre néz. Az 52 nm-es ingatlan ára 35,9 millió forint. A házak mellett egy kis szakaszon egészen közel megy el a Libegő, a lakásokat pedig a Libegő alatti gyalogos lépcsőn is meg lehet közelíteni.

zugliget_budai_2esfelszobas.png

A zugligeti befektetésnek úgymond ugyanaz a hátránya, ami az előnye is. Nyilván ellentmondásosnak tűnik a megállapítás, de rögtön megmagyarázom: kellő távolságban van a város lüktetésétől, ami remek dolog a pihenésre vágyóknak, de a belső részekről nem lehet 5-10 perc alatt hazaugrani. Még autóval is bő 10 perc a Széll Kálmán tér, már ha nincs csúcsforgalom. Busszal 21-21 perc az említett csomópont, de szerencsére több busz is megy arra, és gyakran járnak. Bringával viszont csak dombnak lefelé ideális a hely... Persze a kilátás a városra pedig egyszerűen lélegzetelállító.

Tovább bóklászva a XII. kerületnek ezen a részén, a Zugligeti úton is találtunk egy igen tágas, 100 nm-es, 4 szobás lakást. Igényesen felújított, belső kétszintes lakásról van szó, amely egy mindössze háromlakásos társasházban található. Az ár az előzőhöz képest is nagyon húzósnak tűnik, 78 millió forint.

zugligeti_ut_negy_szobas.png

Ugyanezen a vonalon, de jóval-jóval közelebb a budai belvároshoz, a Virányos közben, a Szilágyi Erzsébet fasornál bukkantunk egy szintén jó adottságú lakásra egy gyönyörű villaépület második emeletén. Némi átalakítás ráfér, de tágas, 88 nm-es és 3 szobás, plusz egy dolgozó is kialakítható. Az erkélyről szintén ráláthatunk a szomszédos hegyoldalra; ám a nívót, és főként a környéket, rendesen meg kell fizetni: 66 milliót kérnek ezért.

viranyos_koz_3_szobas.png

 

Címkék: lakás panoráma kiadó ingatlan Budapest Zugliget Buda Virányos otthontérkép budapesti lakások eladó/kiadó eladó budai lakások budai lakások Budapest XII kerület budapesti eladó lakások budapesti ingatlanok budai ingatlanok budapesti tégla lakások budai tégla lakások eladó zugligeti lakások eladó jó állapotú lakások