Mi kerül 37-40 millióba egy panelen?
eladó/kiadó
2018.03.21. 05:00 I TothGeza78

Mi kerül 37-40 millióba egy panelen?

Már majdnem úgy volt, hogy kirobban a tavasz, mikor a fővárosban és környékén leesett a 10 centis hó. Az időjárásunk kiszámíthatatlan - ez nem újdonság. Az jutott erről az eszembe, hogy az ingatlan piacunk is legalább ilyen hektikusan változó, nehezen kiszámítható.

Már bő két évvel ezelőtt a mai árrobbanás első határozott jelei idején is, számos okos elemző jövendölte azt, hogy az árak nem nőnek az égig. Ez azonban egyenértékű azzal, mintha egy-két hete azt mondtam volna, nem fog több hó esni az országban. Ahogyan az elemzőknek, nekem sem lett volna igazam.

Tavaly már könnyen azt gondolhattuk volna, hasonlóan a fenti példához, hogy mondjuk a panellakások árai már bőven-bőven elérték a mindenkori maximumot. Hát egyáltalán nem így van. Nézzük a főváros egyik legnépszerűbb kerületét, Angyalföldet. Itt képesek 35-40 millió forintot is elkérni egy 55-60 négyzetméteres, színvonalasan felújított lakásért, mint például ezért a darabért a Madarász Viktor utcában. Ez éppen 34,5 millió, pedig csak 58 nm, azaz közel 600 ezer forintos a négyzetméter ára.

madarasz_viktor_panel.png

A Vizafogón még meredekebb a helyzet. A Pannónia utcában egy szépen, de azért nem luxus színvonalon felújított panellakás a Dózsa György úti metrómegállótól öt percre, 36,9 millió forint. Igaz 68 négyzetméteres, de azért 543 ezer forintos négyzetméterár egy nagy panelnél több mint elgondolkodtató.

vizafogo_3_szobas_lakas.png

Nem vagyunk sokkal beljebb, akkor sem, ha a Duna túlpartján, mondjuk a Pók utcai lakótelepen keresgélünk. Egy nagyon jó elosztású, három hálószobás, 73 négyzetméteres panellakás. Az ára pedig 38,4 millió forint és tiszta, rendezett ugyan, de a fürdőszoba teljesen felújítandó és a burkolatok is a 90-es évek hangulatát kölcsönzik a lakásnak. Ez azt jelenti, hogy egy igényes lakó legalább 4-6 milliót rá kell még költsön.

pok_utca_nagy_panel.png

Mint láttuk egy nappali + 2-3 félszobás panellakás egy nívós, Pesthez közeli családi ház árában próbál ma gazdára találni. Főként a főváros legnépszerűbb panel telepein. Gondolta volna ezt bárki, akár három évvel ezelőtt?

Címkék: exkluzív lakás kiadó eladó kiadó lakás eladó ingatlan eladó lakás Budapest eladó lakások otthontérkép eladó/kiadó eladó lakások Budapest panel lakások eladó lakások Angyalföld Pók utcai lakótelep eladó panel lakások Budapest III kerület Budapest XIII kerület felújított panel lakások kiadó panel lakások eladó felújítandó lakás eladó budapesti ingatlanok eladó felújított lakások eladó angyalföldi lakások panel lakások Budapest eladó felújított panel lakások exkluzív panel lakás