Mire elég 10 millió vidéken?
2018.02.01. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Mire elég 10 millió vidéken?

Budapesten 10 millió forintért ma már gyakorlatilag nem lehet lakást venni, vidéken viszont házat is. Az Otthontérkép adatbázisa szerint az országban jelenleg 9 és 10 millió forint közötti irányáron csaknem 1100 ilyen ingatlant hirdetnek. A kínálatot persze a Kádár-kockák uralják.

Bár 10 millió forint nem kevés, de nem is előteremthetetlen összeg. Ennyi pénzért Budapesten ma már gyakorlatilag nem lehet lakást venni, vidéken viszont annál inkább. Szétnéztünk az Otthontérkép aktuális ingatlankínálatában, eredményképpen pedig megállapítható: az országban jelenleg csaknem 1100 házat hirdetnek 9 és 10 millió forint közötti irányáron.

Minél kisebb egy település, jellemzően annál nagyobb az ezért az összegért megvásárolható ház alapterülete, a kínálatban pedig túltengenek a Kádár-kockák.

Azokra a négyzetes alaprajzú, általánosságban 100 négyzetméter körüli alapterülettel bíró, sátortetős családi házakra gondolunk, amelyeket a hatvanas évek elejétől a nyolcvanas évek végéig építettek dömpingszerűen Magyarországon.

Nézzük, mit vásárolhatunk maximum 10 millió forintból az ország különböző sarkaiban!

Nógrád megyében, Balassagyarmattól 20 kilométerre, Cserhátsurányban 9,8 millió forintért kínálják ezt a 4 szobás, 117 négyzetméter alapterületű családi házat.

cserhatsurany1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az ingatlan 1980-ban épült, nagyon jó állapotú, összkomfortos, benne 4 szoba, előszoba, konyha, fürdőszoba, télikert található és egy 5 négyzetméteres terasz is kapcsolódik hozzá. No, meg persze egy csaknem ezer négyzetméteres telek, amelyen fúrt kút, állattartásra alkalmas gazdasági épület is van. A pinceszinten egy 23 négyzetméteres garázs található.

Tapolcán 9,9 millió forintért keresi új tulajdonosát ez a 96 négyzetméteres, 2 + 2 félszobás, felújítandó ház.

tapolca2.jpgKattints a képre még több fotóért!

1993-ben az ingatlant részben felújították (hőszigetelt ablakok, felújított tetőszerkezet), a kőházhoz épített részek lapos teteje kiváló napozó terasz, amihez külön feljárat tartozik. A ház egy karnyújtásnyira található Tapolca belvárosától, azaz az iskolától, óvodától és a tömegközlekedési lehetőségektől is.

Siójuton, ami egy Siófoktól 10 kilométerre fekvő település, szintén felújítandó házat kínálnak 9,99 millió forintért, ennek alapterülete viszont 143 négyzetméter.

siojut1.jpgKattints a képre még több fotóért!

A vegyes falazatú földszintes ingatlanban 4 szoba, konyha, étkező, 2 fürdő és egy szőlővel befuttatott tornác található. Az épülethez egy nagy kamra helyiség és egy garázs csatlakozik, valamint egy különálló kis pinceépület is található az telken. A ház felújítandó, és 10 kilométerre van a Balatontól.

Mezőkövesd belvárosában 96 négyzetméteres, újszerű állapotban lévő házat is találunk 9,9 millió forintért. Bár az ingatlan 1960-ban épült, 2015-ben teljes műszaki és esztétikai felújításon esett át, így most összközműves, kandalló- és infrafűtéssel is rendelkezik, műanyag nyílászárókkal ellátott. A nappali + 3 szoba mellett garázs és gazdasági udvar is található a 490 négyzetméteres telken.

mezokovesd.jpgKattints a képre még több fotóért!

 

Címkék: eladó vidék családi ház eladó ház eladó ingatlan négyzetméter Siófok Mezőkövesd Tapolca Balassagyarmat otthontérkép