Végighajtani a Stefánián – és elcsodálkozni a lakásárakon
eladó/kiadó
2018.01.31. 06:00 I TothGeza78

Végighajtani a Stefánián – és elcsodálkozni a lakásárakon

Elképesztő lakásárakkal találkozik az, aki otthont keres az elegáns Stefánia úton. Jó áron is lehet azonban találni ezt-azt. És nem csak szuterént!

Talán csak nagymamáinknak szólnak ma már e sorok:

A régi mániám,
Végighajtani a Stefánián,
Egy fess fiákeren,
És a gomblyukamban virág terem.”

– szól Szenes Iván híres nótája.

Budapest egyik legszebb körútja, vagy inkább „félkör útja” Zuglóban, a Stefánia út. A jobbára a XX. század elején épült villákkal, épületekkel és ősfákkal szegélyezett út végső soron a XIV. kerület egyik látványossága is. Itt találhatóak nem csak a stadionjaink (itt épül az új Puskás Ferenc stadion), de a Városliget felőli végén van a XIX. század végén neobarokk stílusban épült egykori úri kaszinó, a Stefánia Palota is.

Alacsony négyzetméterárakra itt ugyan nem nagyon számíthatunk, de ha keresgélünk, mégis rábukkanhatunk egy-két szép kis lakásra, amely ebben a miliőben különleges fogás lehet, és természetesen a szinte belvárosi, mégis kertvárosi környezet sem elhanyagolható az életminőségünk szempontjából.

Ez a 63 nm-es, 2 szobás impozáns épületben lévő, nagy terekkel bíró és világos lakás 29,9 millióba kerül. Érdemes a fotók között egy pillantást vetni a gyönyörű, tágas lépcsőházra is.
Bár felújított lakásról van szó, a felújítás jellege sajnos egyáltalán nem illik a régi múltú nagypolgári otthonhoz. Persze lehet, hogy éppen ez tetszik majd meg benne az új tulajdonosnak, ki tudja.

stefania_2szobas1.png

Ez a másik, szintén a Stefánián fellelt lakás is 2 szobás, de egy picit kisebb, 55 nm-es és jóval többe kerül, mert 34,9 milliót kér érte a tulajdonosa. Az otthon szép állapotú, bár ami a berendezést illeti, a stílusok itt is eléggé fura ízlésvilággal keverednek egymással.

stefania_55nm.png

Aki egy szuterénnel is kiegyezne ezen a környéken, annak szól a következő ajánlat: 2 szobás, 58 nm-es tégla építésű, ám mélyföldszinti lakás potom 16,5 millióért keresi gazdáját. A lakás nagy hátránya, hogy részben a föld alatt van, bár legalább egy szép, régi épület aljában. Az sem növeli az értékét, hogy sajnos, erős felújításra is szorul. Ám manapság ennyiért ezt kapjuk Pesten.

stefania_szuteren.png

Természetesen bérelni is lehet ezen a környéken. A kiadó lakások zömmel 120-150 ezer forintért bérelhetők. Ha felújított és tágas ingatlanról van szó (legalább 3 szobás), akkor ennél is magasabb lesz a végösszeg és elérheti a 200 ezer forintot is havonta.

 

Címkék: zöldövezet eladó ingatlan eladó lakás eladó ingatlanok Budapest Zugló otthontérkép Stefánia út zuglói lakásárak eladó/kiadó zuglói lakások zuglói tégla lakások eladó budapesti lakások Budapest XIV kerület eladó felújított lakás eladó felújítandó lakás eladó budapesti ingatlanok eladó ingatlanok Budapest eladó felújítandó lakások