Váchoz közeli házak 8 milla alatt
eladó/kiadó
2018.01.26. 06:00 I TothGeza78

Váchoz közeli házak 8 milla alatt

Van élet Pest mellett is. Kissé vidékies, de legalább szinte „fillérekért” akadnak házak olyan falvakban, ahonnan Pest határát 30-40 perc alatt elérjük autóval.

Mi a viszonylag közel? Amíg Pesten belül lakik az ember, szinte elképzelhetetlen az élet az M0-s körgyűrűn kívül. Holott a fejlett világban, például az Egyesült Államokban 80-100 kilométerről is ingáznak emberek, pedig a forgalom ott sem kisebb, sőt...

A normál méretű, két-három szobás panellakások árai már Pest külső kerületeiben is 20 millió forint környékét nyaldossák. Ám egy bérből és fizetésből élő, távolabbi vidékekről a fővárosba költöző kis családnak ezek csillagászati magasságok lehetnek. Miért? Mert otthoni lakásukért, házukért közel sem kapnak ennyit, miközben a munkalehetőségek Budapestre szólítanak sokakat.

Aki azonban nem retten meg a reggeli 50-60 perces autókázástól, annak lehet háza is Pest mellett akár már 6-8 millió körül. No persze nem elegáns nagyvárosi vagy kisvárosi környezetben, hanem például Pest megye vidékies településein.

A Buda környéki településeken 8 millió alatt szinte csak telket és bontandó házat találunk akkor is, ha kissé távolabb próbálkozunk. Ám például az egész jó lakókörnyezetet jelentő észak-pesti (Vác környéke) és északkelet-pesti (Gödöllő környéke, vagy kissé kijjebb, de még Hatvan előtt) térségekben már lehet olyan házakra lelni ennyiért, amelyekben lehet némi fantázia.

Fontos, ha a fővárosban dolgozunk, nagyon fontos, hogy melyik „vonalon” kapunk munkát. Ha például Budafokon vagy akár a XI. kerületben, akkor felejtsük el az észak-pesti régiót. Mert hiába vagyunk Pest határában fél óra alatt, magát a várost (akár autóval, akár metróval) reggel és délután legalább további egy óra átszelni!

Persze metró-közelben valamivel jobb, legalább kiszámíthatóbb a helyzet, de jól akkor járunk, ha az adott „vonalon” belül maradunk, ott keresgélünk. (E vonalak a fő autópályák és egy számjegyű bevezető utak mentén értendőek, például M2, M3, M5, M7, M1, stb., illetve a megfelelő régi főutak (1-es 2-es, 3-as, 5-ös, 7-es stb.)

Nézzük most az észak-pesti vonalat !

Találtunk például a kellemes, hangulatos, Váchoz közeli Vácdukán egy ígéretes házacskát 8,5 millióért, amely akár bele is férhet (alku után) a megjelölt 8 millióba.

vacduka_1.png

Ez egy takaros, beköltözhető de felújítandó parasztház, van bent 2 szoba, fürdőszoba, w.c, konyha, kamra és egy részben beépített veranda. Az udvarról nyílik egy nyári-konyha és szerszámos-kamra, kb. 20 nm-es borospince, valamint háziállatok tartására alkalmas épületek. A ház fűtése gázcirkóról, valamint vegyes tüzelésű kazánról történik. 

Ha távolabb megyünk, takarosabb házat kapunk, például ezt itt Váckisújfalun, de amit megspórolunk a vételáron rákölthetjük benzinre és az időnk sem mellékes. A ház 121 nm-es és tároló helység, garázs, illetve melléképületek is tartoznak hozzá. Az új tulajdonos 8 millió forintért veheti meg ezt a házat. 

vackisujfalu_haz.png

Aki festőibb helyet keres és nem riad vissza az építtetéstől, annak lehet fantázia az ilyen félkész megoldás, amelyre 2-3 millióért tetőt kell húzni. Viszont legalább olcsó a kaland, (5,5 millió) és a folyamat végén normális, például nem vert falú és takarosan felújított házhoz jutunk. Szendehelyről 15 perc alatt elérhetünk Vácra, vagy mindössze fél óra alatt Budapestre, mégis csendes vidéki környezetben pihenhetünk munka után. 

szendehely_haz.png

 

Címkék: vidék családi ház eladó ház zöldövezet Szendehely Vác Váckisújfalu otthontérkép Vácduka vidéki házak felújítandó ház eladó/kiadó felújítandó családi házak vidéki családi házak vidéki ingatlanok vidéki eladó ingatlanok vidéki eladó családi házak pest megyei családi ház pest megyei eladó ház pest megyei ingatlanok pest megyei ház Vác mellett