Most csapjon le a felújítandó peremkerületi házakra!
2018.01.25. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Most csapjon le a felújítandó peremkerületi házakra!

Körbenéztünk a felújítandó házak között Budapest peremkerületeiben. A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben, amikor az árak felfelé rugaszkodtak el, érdemes megfontolni ezt az opciót a nulláról történő építkezés helyett. Kalandozzunk a potenciális tetőterek, a télikertek, spaletták és mosókonyhák világába!

A hirtelen keresetté váló Soroksáron tavaly, az első kilenc hónapban még „csak” 260 ezer forintos átlagos négyzetméterárat regisztráltak, míg Csepelen és Pesterzsébeten 270 ezer, Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán, Rákosmentén, Pestszentlőrincen, Pestszentimrén és Kispesten 300 ezer forint körül alakultak az átlagárak. Újpest négyzetméterárai azonban már jócskán elhagyták a 300 ezres határt, míg a XVI. kerületben már a 400 ezret közelítik az OTP Ingatlanpont szerint.

A felújítandó házaknak számos előnye van, főként, ha szerkezetileg épek és még a tető sem szorul cserére. A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben, amikor az árak felfelé rugaszkodtak el, érdemes megfontolni ezt az opciót a telekvásárlás és a nulláról történő új otthon építés helyett.

 

A felújítandó, régi házak ugyanis jó alkalmat teremtenek, hogy megvalósítsuk lakberendezési álmainkat, emellett olyan, már nem használt elemeket, anyagokat – spalettákat, vályogot, béléses ajtókat – rejthetnek, amelyek igazán különleges fílinget kölcsönöznek majd otthonunknak.

 

Nem beszélve a jobban ütemezhető felújítási munkákról, költségekről, vagy akár arról, hogy amíg a ház egy-egy részében zajlanak a munkálatok, a többiben közben lakni is lehet, így nem kell például albérletről gondoskodnunk.

pinterest_26.jpgMiből lesz a cserebogár? Forrás: Pinterest

Körbenéztünk a felújítandó házak között Budapest peremkerületeiben.

Ideális választás lehet például ez a XV. kerületi, most 6 és fél szobás, 150 négyzetméter alapterületű ház a maga 58 milliós irányárával, közel a kerület központjához, kiváló közlekedési lehetőségekkel.

bethlen_g_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az ingatlan eredetileg 2 lakásos, és a padlástere is beépíthető. A telken van még egy szoba-konyha-fürdőszobás kis ház is, amit 5 éve újítottak fel. A telek majdnem ezer négyzetméter, hátul műhellyel.

A XVI. kerület csendes utcájában várakozik új tulajdonosára ez a 130 négyzetméter alapterületű, a negyvenes években épült 4 szobás ingatlan.

aurel_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

A telek 740 négyzetméter, a falak pedig 60 centi vastagok, ami kiváló hőszigetelést és stabilitást biztosít. A tetőtér fagerendás, elbírja a beépítést. Utóbbi esetben az alapterület közel 200 négyzetméteresre bővíthető, azaz több generáció számára is ideális lakhely lehet.

aurel_3.jpgKattints a képre még több fotóért!

A ház alatt hatalmas pince húzódik, a kertben gyümölcsfák és fúrt kút. Irányára 39,9 millió forint.

A XVII. kerületi Irsa utcában 2 szobás, 120 négyzetméteres 1965-ben épült, betonfödémes ingatlan eladó 28,4 millió forintért. Jelenleg két nagy szobából, előszobából/télikertből, közlekedőből, fürdőszobából, kamrából, konyhából, mosókonyhából, pincéből és teraszból áll.

rakoskert.jpgKattints a képre még több fotóért!

Kiváló tájolás, óvoda, iskolák, orvosi rendelő, bevásárlási lehetőség a közelben.

Címkék: eladó eladó ház négyzetméter Budapest XVI. kerület XVII. kerület XV. kerület otthontérkép home dekor